Nincs több szemét! – Fellélegezhet a Fenyőfa utca

Szerző • 2015-12-05 • Hírek, Zöld környezet Nincs több szemét! – Fellélegezhet a Fenyőfa utca bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva922

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés révén fölöslegessé vált hulladéksziget megszüntetésével sikerült kiszorítani az illegális szemétlerakókat a Fenyőfa utcai játszótér környékéről.

Dámsa József, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az FKF Zrt. gyorsan reagált a kerület megkeresésére, és elvitte a színes konténereket.

Borzasztó volt, hogy az egyébként hasznos szelektív sziget mennyire vonzotta az illegális szemétlerakást. Az autógumiktól kezdve mindent a kukák mellé dobáltak, amit csak el lehet képzelni. A szemétből gyakran a játszótérre is jutott. A városüzemeltető cég munkatársai nem győztek takarítani a szemetelők után, de hiába vitték el egyre gyakrabban, hetente többször is a hulladékot, néhány óra elteltével ismét megjelentek a szeméthalmok. Ezután vette fel az önkormányzat a kapcsolatot az FKF Zrt-vel, és szűnt meg a szelektív sziget – idézte fel az áldatlan állapotokat a képviselő.

A hulladéksziget megszüntetésével tehát eltűnt az illegális szemét is, és a játszótéren ismét önfeledten szórakozhatnak a gyerekek.

A környék tiszta lett, és bár többen tartottak attól, hogy az üveges konténer elszállítása után nem lesz hova vinni a fölösleges göngyöleget, erre a környékbeli hipermarketek megoldást kínálnak. Ezek közül többen is működik üvegvisszaváltó, ahol egyrészt pénzt adnak az üvegekért, másrészt a nem betétdíjas üvegeket ott lehet hagyni – mondta Dámsa József, aki a szeméthalom megszűnésén kívül a játszótér felfrissítésének is örül. – Jó érzés, hogy a 72 óra kompromisszumok nélkül program keretében ősszel a helybeliekkel közösen részt vehettem a játszóteret körbekerítő faoszlopok színesre festésében.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva