Nőnapi gála NYÉVE módra

Szerző • 2017-03-20 • Hírek, Közélet Nőnapi gála NYÉVE módra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva986

A férfi vendégek háttérbe szorultak március 9-én a Kondor Béla Közösségi Házban. Mielőtt sajnálkozva szolidaritásunkat fejeznék ki az „erősebb nem” védelmében, jó tudni: ez a nap csak a nőkről és nőknek szólt, ahogy az egy nőnapi ünnepségtől elvárható.

Az igen nagy számban megjelent ünnepelteket és a vendégeket – Kucsák László országgyűlési képviselőt, valamint Lévai István Zoltán, Galgóczy Zoltán és Szarvas Attila alpolgármestert Freyberger László, a XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke üdvözölte.

Nagy örömömre szolgál nyugdíjas barátaink meghívása, s ugyanilyen örömmel tapasztalom a szépkorúak rendszeres érdeklődését egy-egy önkormányzati rendezvény iránt. Önökre mindig számíthatunk – mondta a köszöntőjében Kucsák László.

Az illatozó virágon túl átnyújtanék önöknek még egy szép ajándékot, azaz József Attila egy versét, melynek címe: Mikor az uccán átment a kedves.

A szavalatot követően Lévai István Zoltán kevesellte a nők egynapos ünneplését…:

Hölgyeim, az önök megbízhatósága legendás, a kerület közéletéből rendszeresen és aktívan kiveszik a részüket, ott vannak az első sorokban. Nem egynapi ünneplést, hanem egész évi figyelmet érdemelnek. Remélem, hogy a férfitársaim is így gondolják.
Szarvas Attila gondolatait is egyetértő taps követte
e.

Olyan nehéz egy nap alatt a nőknek visszaadni mindazt, amit egész évben kapunk tőlük. A hölgyeket nemcsak egy alkalommal köszönteni, hanem folyamatosan szeretni is kell – mondta az alpolgármester.

A gálaműsorban Újvári Ferenc szavalatát a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak produkciója követte Vörös Árpád néptáncpedagógus vezetésével. A Somogyi László Szociális Szolgálat képviseletében, Boros Ildikó betanításában, fergeteges táncszámot adott elő Balogh Brigitta, Szalóczi Angéla, Bálint Ramóna és Varga Zita.

A NYÉVE dalkörének bemutatkozása után a Marcaliból érkezett Tóth Gábor bravúros néptáncszólót adott elő, nagy sikert aratva. Végül a Magna Cum Laude Pálinka-dalának zenéjére vidám kórházi kezelés tanúi lehettünk – egy, az alkoholt visszautasítani képtelen férfiún „dolgozott” az egészségügyi stáb.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva