Nőnek a bérek a BKV-nál

Szerző • 2018-01-28 • Hírek, Közélet Nőnek a bérek a BKV-nál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva612

A Fővárosi Közgyűlés első 2018-as ülésén többek között a BKV-ra vonatkozó témaköröket is tárgyalták. A közgyűlés úgy döntött, hogy támogatja a munkavállalóira irányuló bérfejlesztés megvalósítását a BKV idei bérmegállapodásában foglaltaknak megfelelően.

A bérfejlesztés átlagos mértéke 12%, amelyből 5% az alapbér fejlesztés, 7% pedig a bérfelzárkóztatást szolgálja. A bérfejlesztés hatására 5,7 milliárd forinttal növekszik a cégnél a bérköltség, a személyi jellegű ráfordítások pedig csaknem 7 milliárddal növekednek – írta a budapest.hu. Tarlós István főpolgármester a napirend ezen pontja kapcsán úgy fogalmazott: „meg kellett erőltetnie magát a Fővárosnak”, de mindenképpen biztosítani akarja a BKV-dolgozók bérfejlesztését.

Emlékeztetett rá, hogy az állami szektorban megtörtént a 30%-os béremelés, az önkormányzatiban viszont nem, „ebben egyeztetésben vagyok a kormánnyal”. Felhívta a figyelmet, hogy a BKV-nál az átlag 12%-os béremelés arányosan meghaladja a 3 évre számított 30%-ot, amit az államtól kapnak a munkavállalók.

Fotó: MTI -Kovács Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva