Nosztalgiázzon a BKK-val decemberben is

Szerző • 2015-12-03 • Hírek, Közlekedés Nosztalgiázzon a BKK-val decemberben is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva844

December 6-án, vasárnap a H jelzésű, 611-es, favázas nosztalgiavillamossal utazhatnak azok, akik nosztalgiázni szeretnének, vagy azok, akik meg szeretnék tudni, hogy mivel jártak régen az emberek. A villamos a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy végállomások között szállítja az utasokat.

Szintén december 6-án és 13-án G jelzéssel az MVIII-as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár majd.

December 5-én, szombaton az Orczy térről (a Közvágóhíd H irányába közlekedő villamosok megállójából) a 1074-es pályaszámú, F jelzésű, favázas, fotós nosztalgiavillamos szállítja az utasokat a Baross kocsiszín (Magdolna kapu) – Kápolna utca – Orczy tér – Sörgyár – Orczy tér útvonalon. A villamostípus – a legendás Ezres – 1984-ig közlekedett a fővárosban, az 1950-es években jelentősen modernizált acélvázas kivitelben. Ezt a járművet 1992-ben az eredeti, favázas felépítményre építették vissza.

A menet során a villamos a megállókban nem, hanem menet közben, a nyílt vonalon áll meg több helyen, hogy mindenki kedvére megörökíthesse a rendkívüli utazást. A fotósmenet nosztalgia-napijeggyel vehető igénybe. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található regisztrációs felületen.

A nosztalgiajáratokon nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6-14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is árulnak. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15 000 forintba kerül.

Foto: BKK.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva