Rengeteg program és tábor vár a nyáron!

Szerző • 2014-06-01 • Család, Egyéb, Kultúra, ProgramokHozzászólások (0)1964

Lassan elérkezik a nyári vakáció ideje, a gyermekek számára pedig nem lehet elegendő programot találni. Kínálat azonban van! Szemezgettünk a kerület lehetőségeibőlA XVIII. kerület önkormányzat szervezésében és támogatásával azonban számos sportprogram, tematikus napközis tábor, és kézműves foglalkozás közül is lehet majd választani.

camp3

Ezek egy része a lakosság számára teljesen díjmentesen vehető igénybe, míg vannak, amelyek minimális költségtérítéssel, nagyon kedvező feltételekkel foglalhatóak. Ajánlott a művelődési házak, információs weboldalak által közzétett felhívásokat és lehetőségeket figyelni, hogy megtaláljuk ami számunkra, gyermekünk számára a legmegfelelőbb.

A Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK Ház) illetve a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei (Rózsa művelődési Ház, Tomory Lajos helytörténeti gyűjtemény) szolgáltatják a bázisát azoknak a programoknak, amelyeket az önkormányzat támogatásával valósítanak meg. A művelődési házak adnak otthont a legkülönbözőbb kiállításoknak, táboroztatásoknak, színházi programoknak és klubfoglalkozásoknak is.

camp2

Van számos ingyenes nyári kézműves-táborunk, amely az önkormányzat támogatásából adódóan költségmentesen látogatható heti turnusokban, illetve a Rózsa Művelődési Ház minimális hozzájárulás megfizetése mellett szervez táborokat a Hortobágyi Nemzeti Parkba és az Őrségbe is, amelyeket a tavalyi évhez hasonlóan idén is folytatunk” – nyilatkozta Gémesi Anna Tünde közművelődési referens.

camp1

IMG_4633

 

 

“A Pik Ház felújítását követően pedig dupla akkora területen, sokkal több rendezvény és program várja majd a látogatókat. A Kondorban elsősorban a gyerekek számára szerveznek aktivitásokat, tanfolyamokat vagy színházi előadásokat, míg a Rózsa Művelődési Házban kapnak otthont a nagyobb koncertek, előadások.

A PIK Házban számos program várja az érdeklődőket

A PIK Házban számos program várja az érdeklődőket

 

A PIK Házban az eddiginél is több programmal készülnek

A PIK Házban az eddiginél is több programmal készülnek

A kerületben az önkormányzat által felügyelt és szervezett kultúrális programok gerincét a nagyobb fesztiválok adják. Ilyen például a Kondor Béla Közösségi Ház szervezésében, és az önkormányzat anyagi támogatásával megvalósuló „Havanna Napok”, amely egyhetes nagyszabású programjával az egyik legnagyobb kiemelt kerületi esemény. Illetve a háromnapos, sztárfellépőkkel tűzdelt Vasvári Pál Napok, vagy a szeptemberben újra megrendezésre kerülő „Szeptemberi Kóstoló” gasztronómiai fesztivál.

camp4

camp6

További kerületi programok, táborok információi: www.bp18.hu/programajanlo

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva