Nyári programok a Tomory Lajos Múzeum kertjében

Szerző • 2017-08-28 • Hírek, Kultúra Nyári programok a Tomory Lajos Múzeum kertjében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva352

A Tomory Lajos Múzeum júliusban a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával kerti programokat tartott a Bókay-kerti napközis tábor csoportjainak. A szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozásokon 19 csoport, összesen több mint 300 gyermek vett részt.

Idén nyáron a Tomory Lajos Múzeum jövendő központjában, a megújuló Herrich-Kiss villa kertjében fogadtuk a csoportokat. A gyerekek megismerkedhettek a villa történetével, játékosan felfedezhették kívülről az épületet és a kertet. A foglalkozásokon átváltozós játékkal képzeletben fákkal és bokrokkal népesítettük be a területet, majd kavicsokból növényképeket készítettünk és virágokat ültettünk.

A geotextilre applikált kavicsképeket a betonelemekből kialakított nagyméretű T betű körül helyeztük el. A gyerekek szívesen ragadtak kiskapát és lapátot, hogy elültessék az egynyári büdöskéket, sivatagi rózsákat, kukacvirágokat, árvácskákat, padlizsán- és levendulapalántákat. Az egynyári virágokból és a padlizsánpalántákból parcellákat alakítottunk ki, a több mint 50 levendulából pedig szegélyt a kerti kiskaputól induló út mellett.

Rozgonyi Sarolta

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva