Nyolcszoros magyar bajnok is segít a BMX pálya építésében

Szerző • 2017-08-12 • Hírek, Közélet Nyolcszoros magyar bajnok is segít a BMX pálya építésében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1510

50 km/órás sebesség, 4-5 méter magas ugratások és 9 méter hosszú repülések – mindez bringával. Magyarország legmenőbb BMX Cross pályája épül a Bókay-kertben, ami nemzetközi viszonylatban is megállja majd a helyét.
A látványtervek szeptemberben válnak valósággá

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a XVIII. kerületi Önkormányzat megbízásából végzi a Bókay-kertben található BMX pálya felújítási munkáit, amihez az önkormányzat pályázati úton teremtette elő az anyagi forrásokat. A meglévő, 2000 négyzetméter alapterületű BMX pálya felújításának és átépítésének egy újabb szakaszához érkeztünk, hamarosan kezdjük a burkolását, illetve az „indítóállomás” rész átépítését. Az induló pont alatt egy tárolóhelyiséget is kialakítunk, mert a Bókay-kert fenntartásához és a különböző rendezvények lebonyolításához szükségünk lesz ilyenre is. Bár a korábbi pálya nyomvonala megmarad, az ugratók, kanyarok és különböző technikai pontok teljesen új elképzelések alapján lesznek megépítve, mindezt szakértő véleményezésével és javaslataival kivitelezve – tudta meg Márton Krisztinától, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Bonyolító osztályának vezetőjétől a varosgazda18.hu.

Sokszoros BMX Cross bajnok a csapatban

A pálya szakmai véleményezésére a legalkalmasabb embert sikerült megtalálni, ezt a feladatot ugyanis Szoboszlai Patrik látja el. Patrik nyolcszoros magyar bajnok, ötszörös osztrák-magyar bajnok, háromszoros Alpok-Adria kupagyőztes BMX Cross sportágban. Mintegy 60 pályán tekert a világ különböző országaiban, és a pályatapasztalatai mellett szívügye is ez a hely, ugyanis gyermekkora óta a XVIII. kerületben él, és a Bókay-kertben ismerkedett meg a sporttal.

Egy BMX Cross pálya csak részben tervezhető meg papíron, mert az ugratókat és érkezési helyek szögeit, fokait építés közben lehet pontosan belőni. Fontos, hogy az agyag és kőpor keverékéből készülő burkolat aránya, vastagsága és eldolgozása is tökéletes legyen. A pályánál figyelembe kell venni, hogy ne csupán profik tudják használni, hanem kezdők vagy akár családok szabadidős programjait is kiszolgálhassa. Az induló pontról 50 km/órás sebességre lehet majd felgyorsulni, az ugratókon akár 4-5 méter magasságig lehet felugratni, vagy ha valaki hosszanti ugrást akar, akkor 9 méteren keresztül repülhet. Magyarországon nem lesz párja ennek a pályának, de az Alpok-Adria térségben is megállja majd a helyét – értékelte a készülő pályát Patrik, aki hamarosan az Egyesült Államokban megrendezendő világbajnokságra utazik. A többszörös bajnok egyébként Sopronba jár edzeni, ugyanis Magyarországon ott található a legközelebbi, felkészülésre alkalmas pálya.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva