Nyugdíjasok számára gyűlt a pénz

Szerző • 2016-02-16 • Hírek, Közélet Nyugdíjasok számára gyűlt a pénz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1061

Negyedik alkalommal adott jótékonysági koncertet zenészbarátaival Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője. A Rózsa Művelődési Házban február 13-án csaknem két órásra nyúlt est bevételét a művészek a XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület számára ajánlották fel.

Az est az Ismerős arcok zenekar Nélküled című számával kezdődött. A koncerten Kucsák László a Dohnányi Ernő Zeneiskola kiváló tanáraival és művészeivel lépett színpadra. Draskóczy Zoltán és Visky Dénes gitártanár, valamint Lajos Péter, az ütőhangszerek tanára mellett szólógitáron Juhász Balázs, az iskola korábbi – jelenleg már orvostanhallgató – növendéke játszott.

Van mire gyűjteni

A zenei formáció korábban már hasonló koncerten gyűjtött pénzt a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítványnak, majd a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának, tavaly pedig a „Dohnányi Ernő Zeneiskola Alapítvány a tehetséges muzsikusokért” javára.

Mindig valamilyen nemes cél érdekében koncertezünk. Így volt ez, amikor a kerületi tehetségeknek, a kórháznak, vagy éppen a zeneiskola alapítványának gyűjtöttünk. Most az idősek felé fordultunk – mondta Kucsák László. – A NYÉVE a legnagyobb létszámot tömörítő nyugdíjas szervezet a kerületben. Azt us tudjuk viszont, hogy van még feladatunk, mert számos olyan ügy, szervezet van, ami mellé oda lehet állni, ami figyelmet érdemel, és adott esetben támogatásra szorul. Igyekszünk a jövőben is folytatni azt, amit elkezdtünk.

Tanulást segít a pénz

Az est jegybevétele közel 300 ezer forint volt, de amint azt az országgyűlési képviselő elmondta, felajánlásból, a CBA Príma részéről, további 100 ezer forinttal nőtt ez az összeg.
– Ezen felül, hogy kerek legyen ez a szám, igyekszünk mi is hozzátenni a magunkét. A pénzen kívül érkezett tárgyi felajánlás is. A HungaroControl pólókkal, esernyőkkel és sapkákkal igyekszik segíteni a kirándulásokat – tette hozzá Kucsák László.

Régi és újabb zeneszámok is megszólaltak

Ahogy az az előző három koncerten is történt, ezúttal is lírai és gyorsabb dallamok váltogatták egymást. A néhány, már-már állandó műsorszámnak tekinthető külföldi, rock and roll stílusú szám mellett ezúttal többségében inkább magyar előadók szerzeményei hangzottak el. A kiváló énekes, Bódi László „Cipő” emlékére szólt a Republictól a Hó és sár című dal. A Maga Cum Laude Vidéki sanzonjának különleges dallamai mellett jól elfért például a Skorpió együttes Így szólt hozzám a dédapám című slágere is.

A koncerten ezúttal viszont meglepetésvendég is színpadra lépett. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja is gitárt ragadott, elfogadva Kucsák László meghívását. Cseh Tamás Budapest című dalát adták elő, amiről tréfásan megjegyezték, hogy 10 évvel ezelőtt egyszer próbálták el, de akkor sem végig. Az előadáson ez nem érződött: abban, ha még élne, talán a legendás – önmagát interjúiban többnyire egyszerűen csak „éneklő emberként” jellemző – előadóművész sem talált volna kivetnivalót.

A NYÉVE elnöke, Freyberger László a pénzadomány felhasználása kapcsán elmondta, hogy azt az egyesület a számítógéppark fejlesztésére fordítja.

Évente kétszer indítunk számítógépes tanfolyamot a nyugdíjasoknak, akik közül sokan sajnos idegenkednek a modern technikától. Pedig a mi korosztályunk számára is hasznos lehet egy számítógép. Ma már számos hivatali ügy elintézhető interneten, de a családdal, unokákkal való sűrűbb kapcsolattartásban is segítségünkre van a technika. Ezért is igyekszünk a nyugdíjas korosztályt a számítástechnika irányába megmozgatni, és jók a tapasztalataink, hiszen a tanfolyamok teltházzal, 25-30 fős létszámmal zajlanak.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva