Nyugodt baba az év első újszülöttje

Szerző • 2019-01-17 • Hírek, Közélet Nyugodt baba az év első újszülöttje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva672

Az idei év XVIII. kerületi első újszülöttjét köszöntötte Ughy Attila polgármester, és Dömötör István alpolgármester január 14-én, a pestszentlőrinci Kisasszonyfa utca egyik családi házában. A kisfiú, Gréts-Vrancsik András újév napján reggel fél nyolckor született.

  • Nagyon jó és nyugodt baba. Csak akkor sír, ha éhes, vagy ha tele van a pelusa, de az éjszakákat már szinte végig alussza. Általában 4-5 órát alszik egyhuzamban – mondta el Gréts-Vrancsik Anita, a 2800 gramm súllyal és 47 centiméteres hosszúsággal született kisfiú büszke édesanyja.

Andris az első gyermek a családban, de szülei szeretnék, hogy idővel majd legyen egy testvére is.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata 2015-ben indította el a babakelengye programját, melynek keretében minden, XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező újszülöttet a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látják el. Erre az akcióra jelenleg évente 7 millió forintot áldoz az önkormányzat.

  • Negyedik éve köszöntjük fel külön az adott év első pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülöttjét. Az ilyenkor szokásos ajándékcsomagban a babaápoláshoz szükséges alapvető holmik találhatók meg – mondta el a Ughy Attila.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva