Nyugodt, kiegyensúlyozott őszben bíznak

Szerző • 2015-08-13 • Hírek, Sport Nyugodt, kiegyensúlyozott őszben bíznak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1020

Augusztus utolsó hétvégéjén, 28-án elindul a hosszú menetelés, megkezdődik az első osztályú kézilabda-bajnokság – Hutvágner Istvánnal beszélgettünk.

A bajnokságban – a reményeink szerint – olyan szerepet játszhat a PLER Budapest csapata, amelynek a hajrájában nem kell hétről hétre „megőrülnie” sem a csapat vezetőinek, sem a kitartó szurkolóknak. Ennek a jegyében már július 13-án megkezdte a felkészülést a keret. Azóta napi két edzést tart a játékosoknak a vezetőedző Hutvágner István, akit a kedd délelőtti edzés előtt kérdeztünk.

Amikor két évvel ezelőtt beszélgettünk a bajnoki rajt előtt, akkor éppen egy kivásárolt csapat kispadjára ült le, a távozó edző helyére. Tavaly sem lehetett felhőtlen az élete, akkor még az együttes léte is kérdéses volt. Mindkettőt túlélte a csapat is, ön is. A korábbiakhoz képest nyugalom van most a csapat háza táján. Jól olvasom ki ezt az arcvonásaiból, a hangulatából?

– Valóban nem lehet összehasonlítani a hangulatot a korábbival. Most, ahogy mondani szokták, nem történt rendkívüli esemény. Voltak, akik elmentek, eligazoltak, voltak, akik jöttek. A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott, szakmailag értékes felkészülés közben vagyunk, amiben csak ez a borzasztó hőség az „ellenségünk”, de ezt is legyőzzük minden nap. Csak annyit mondhatok: az időszaknak megfelelően jól állunk. A rajtig van még bő két hét, aztán nekivágunk…

pler_bent

Megnéztem a PLER sorsolását, annak is az első három meccsét. Tatabánya, Csurgó, Szeged… Nem olyan ellenfelekkel kezd a csapata, amely után hat pont lehet az elvárás…

– Tudjuk ezt jól. Ha akár egyetlen pontot tudunk szerezni, az már siker lehet. Egyébként a Tatabánya ellen az elmúlt bajnokságban kiválóan helytálltunk, nagyon is szoros meccseken kaptunk ki. Ettől függetlenül valóban nem nekünk áll az zászló az első három fordulóban. A verhető ellenfelek ezután következnek. Nem akarom, hogy megismétlődjön, de tavaly sem volt pontunk az első hét meccs után. Most azért nem tartok ilyentől, sőt, remélem, hogy addigra már elfoglaljuk azt a körülbelüli helyet a tabellán, ahol zárni tudunk majd.

Hol van ez a helyezés?

– Felsőházban nem gondolkodunk, ez irrealitás lenne. Az alsóházban azonban jelentős szerepet akarunk játszani. Ez azt jelenti, hogy a hetedik-tizedik hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Ezzel a célkitűzéssel várjuk a rajtot.

Kikkel, hány új játékossal?

– Kezdjük az elején… A bajnokság után nyolc játékos igazolt el tőlünk. Sikerült pótolni őket, mert a kilenc új kézilabdázó mellett három játékos jött fel a felnőtt keretbe az ifiktől. Van három visszatérőnk. Lokodi, Bakos és Oláh döntött úgy, hogy ismét nálunk mutatja meg, mit tud. A lényeg, hogy minden posztra van két-két olyan játékosom, aki bevethető.

Harc lesz tehát a csapatba kerülésért?

– Az, s remélem olyan, amelynek a PLER lesz a nyertese.

Akkor hát?

– Belevágunk, nekivágunk, s remélem nem idegrongáló idény előtt állunk, hanem olyan előtt, amelyik sok örömöt tartogat annak, aki a PLER-nek szurkol.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva