Októberi online fogadóóra a polgármester Facebook-oldalán

Szerző • 2019-10-10 • Hírek, Közélet Októberi online fogadóóra a polgármester Facebook-oldalán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva520

Betegsége miatt egy héttel később tartotta meg a szokásos online fogadóóráját Ughy Attila, aki felé most is záporoztak a kérdések. A sláger a közlekedés, tömegközlekedés, útfelújítás volt, de érdeklődtek önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, szóba került a Gólyahír-csomag, az idősek segítése és természetesen most sem maradt el a repülőtéri zajterhelés. Íme egy kis ízelítő a fogadóórából, aki minden részletre kíváncsi, látogasson el Ughy Attila Facebook-oldalára!

Az ankét még a múltkori fogadóórán időhiány miatt megválaszolatlan kérdések tisztázásával kezdődött. Ezek a vasút melletti zajvédő fal, fekvőrendőr, gyalogátkelőhely és a fogászati ellátás kérdéskörét taglalták. Az első három érdeklődő kérdését továbbította Ughy Attila az illetékesek felé, míg a negyedik témában azt tanácsolta a kérdezőnek, hogy látogasson el a Pintér Kálmán rendelőbe, mert ott is van ingyenes fogászati ellátás.

Gólyahír csomag és Idősbarát Kerület

És megérkeztek az első online látogatók is. “Tervezik-e a bérbe adott önkormányzati lakások kedvezményes árú értékesítését a Havanna lakótelepen?” – érkezett a kérdés, mire a polgármester úgy felelt, hogy a bérbe adott önkormányzati lakások eladásáról a vételi szándék esetében minden egyes alkalommal vagy a képviselő-testület, vagy annak szakbizottsága dönt. “Főszabály szerint lakásokat értékesíteni csak akkor szoktunk, ha a társasházban elenyésző tulajdoni hányaddal rendelkezünk” – így Ughy Attila. Egy hölgy a kerületi kismamákat érintő támogatások felől érdeklődött. Megtudhattuk a válaszból, hogy az önkormányzat a Gólyahír csomaggal kedveskedik a szülőknek. A csomagot a védőnők az első látogatásukon adják át, amely az életkezdéshez a kisbabák számára legfontosabb eszközöket tartalmazza, többek között digitális lázmérőt, popsikrémet és egyéb babaápolási termékeket, illetve fürdőlepedőt.

Érkezett kérdés az Idősbarát Kerület kitüntetésről, illetve a Nyugdíjas Akadémiáról. Ughy Attila válaszában elmondta, hogy az akadémia továbbra is megmarad, de a díj nem csak e program miatt érdemelte ki Pestszentlőrinc-Pestszenitmre, hanem az átfogó, időseket segítő hálózat működtetéséért. Több kérdés érkezett a csapadékvíz témakörében. Az egyik esetben, amikor egy iskolaudvarról folyik ki a víz, már egy tájépítész elkezdte áttervezni az udvart. Ami pedig az általános jelenséget illeti Ughy Attila elmondta, hogy ez sajnos folyamatos problémát jelent, aminek többrétű megoldása van. “Egyrészt megpróbáljuk a csapadékvizet a magasabban fekvő pontokon megfogni és elszikkasztani, másrészt ha már kialakult a közlekedést nehezítő probléma, operatív gárdával igyekszünk azt rövid időn belül megszüntetni” – tette hozzá válaszában a polgármester.

Több mint 300 fejlesztés 20 milliárdból

A közelgő választással kapcsolatban is számtalan felvetés érkezett. Az egyik hozzászóló azt kérdezte, hogy mit tart Ughy Attila a kerület legnagyobb sikerének. A polgármester pedig a következő választ posztolta:
“A szavazás legnagyobb tétje a bizonytalanság és a biztonságos jövő közötti választás. Mi az utóbbit kínáljuk a kerületnek, és nem a pártérdekek mozgatta politizálást. Továbbra sem tudja senki, hogy egy technikai koalíció hogyan működhet hosszú távon. Erre a legjobb példa, hogy több megyei városban a Jobbik az utolsó pillanatban kilépett a koalícióból, és nem állít jelöltet. Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy a kerületet sikerült a lesajnált külső kerületek közül kiemelni. Ehhez hozzájárult a rengeteg infrastukturális fejlesztés, a csatornázás, az adósságrendezés. Csak példaként: az elmúlt időszakban több mint 300 fejlesztési porjektet hajtottunk végre közel 20 milliárd forint értékben. Ez már egy másik kerület – büszkék lehetünk az eredményeinkre!”

És még egyszer a repülőtéri zajterhelésről

És természetesen most is, mint minden fogadóórán a tömegközlekedést is több kérdés érintette. Ughy Attila minden esetben leszögezte, hogy az észrevételeket továbbítják a BKV felé. A forgalommal kapcsolatos kérdések népszerűek voltak. Egyik érdeklődő például azt kérdezte, hogy lesz-e lámpás átkelő a Nagyenyed utcai villamosmegállónál. Ughy Attila úgy felelt, hogy a tervek előkészítése már folyamatban van, az Üllői út felújításával egyidejűleg kerül megvalósításra. És természetesen nem maradt el a repülőtéri zajterhelés problémája sem. Íme a válasz, immár nem először:
“Az innovációs és technológiai miniszter, illetve a főpolgármester előre meghatározott ütemezésben próbálja kezelni a repülőtér környéki területek zajhatását. Első lépésként szeptember végétől életbe lépett az éjszakai, város feletti repülési tilalom, és ennek megszegése esetén a büntetés is. Következő lépésként szeretnénk elérni, hogy reggel 8-ig a város irányába történő felszállások tiltása érvénybe lépjen.”

A fogadóórán feltett össze kérdést és a válaszokat olvassa el Ughy Attila Facebook-oldalán ide kattintva!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva