Olimpia 2024: Los Angeles fővárosunk legújabb ellenfele

Szerző • 2015-09-04 • Hírek, Sport Olimpia 2024: Los Angeles fővárosunk legújabb ellenfele bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1031

Az Egyesült Államokból Los Angeles városa kandidál a 2024-es nyári olimpia megrendezésére – döntött szerdán az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC).

A USOC korábban Bostont jelölte pályázónak, azonban a keleti parti metropolisz öt hete visszalépett a csekély lakossági támogatás és anyagi megfontolások miatt. Ezt követően lett Los Angeles a favorit, ahol Bostonhoz képest rengeteg sportlétesítmény áll, bár azok nagy része felújításra szorul.

Ez érvényes a Memorial Coliseumra is, amely a tervek szerint az 1932-es és 1984-es nyári játékokhoz hasonlóan 2024-ben is központi Olimpiai Stadion lenne. A kaliforniai város 4.1 milliárd dolláros (1127 milliárd forint) költségvetéssel számol a 2024-es olimpiára.
Eddig Budapest és Los Angeles mellett Hamburg, Toronto, Róma és Párizs jelentkezett.
A pályázó városoknak szeptember 15-ig kell jelezniük szándékukat a NOB-nál, ahol 2017-ben döntenek majd a XXXIII. olimpia és a XVII. paralimpia házigazdájáról – még egy teljes éven át izgulhatunk tehát.

losan_bent

Magyarország esélyes a „győzelemre”; ugyanis az ötkarikás játékok 10 legeredményesebb nemzete közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még soha nem rendezhettek olimpiát. Az „eredményhirdetés messze van még, de már képzeletben eljátszadozhatunk a gondolattal, hogy milyen lenne egy Olimpia Budapesten. Akinek nem elég erős a fantáziája, azoknak a budapesti olimpia tervezett helyszíneinek térképét ajánljuk, amiből kiderül az is, hogy kerületünket melyik sportág érintené.

A kép a budapesti olimpiát megalapozó tanulmány egy része, melynek teljes verzióját itt lehet elolvasni.

Forrás: (MTI)

(Címlapkép: wezse.blog.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva