Olimpiai bajnokok az Üllői úton

Szerző • 2015-09-18 • Hírek, Sport Olimpiai bajnokok az Üllői úton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1096

Újabb nagy sikerű rendezvény után van a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, amelyik kedden rendezte meg a nagypályás és play and stay bajnokságot a kerületünkben lévő Gubacsi Zsófi Tenisz Klub SE pályáin.

Kínálta magát a kérdés, a pálya tulajdonosának, a kiváló magyar játékosnak, hogy vajon miért döntött úgy, hogy háziasszonya lesz az eseménynek.

Két oka is van – mondta a tip-top módon be- és elrendezett teniszcentrum tulajdonosa. – Az egyik, hogy a tenisz a mindenem, ha lehetne, az összes létező eseménynek a házigazdája lennék. A másik pedig, s most ez a fontosabb, szeretem, ha boldogok a gyerekek, ha csillog a szemük.

A meghívott, s pályára lépett fiataloknak pedig csillogott, mert olyan boldogok voltak, mintha olimpiai versenyre invitálták volna meg őket.

Apropó, olimpia…

Mert voltak ám igazi olimpikonok is az Üllői úton található ékszerdobozban.
Sebestyén Kata, a speciálisok szakágvezetője elárulta, hogy két olimpiai bajnok is melegít éppen, hogy Los Angeles után is bizonyítson.

tenisz01_bent

Az Egyesült Államokban júliusban rendezték meg a Speciális Olimpiát, amelyen nagy létszámú magyar csapat vett részt, tagjai között Begovics Évával és Kelemen Zsomborral. A párosban aranyat nyertek az egyéniben pedig ezüst jutott Évának.

Varázsütésre, de inkább a szakágvezető hívó szavára, már ott is volt Begovics Éva, aki előbb azon lelkendezett, hogy milyen csoda is volt két hét az Egyesült Államokban, aztán pedig eldicsekedett az ezüstérmével.

Előbb egy chilei lányt győztem le, az aranyéremért viszont kikaptam egy japántól. Szerettem volna olimpiai bajnok lenni, de ennek az ezüstnek is nagyon örülök, büszke vagyok rá – mondta Éva, akinek azért került aranyérem is a nyakába, mert a vegyespárosban, Zsomborral, a dobogó tetejére állhatott.

Természetesen ott volt a Gubacsi Zsófi teniszklubban Szávay Ágnes is, aki a speciális olimpia tenisz nagykövete. Ott volt, s nem csak nézte a versenyeket, hanem ő maga is pályára lépett. Ezek a mérkőzések nem arról szóltak, hogy ki nyer, hanem arról, hogy a nagykövet hány gyereknek tud mosolyt varázsolni az arcára, néhány nekik adott poénnal.

tenisz02_bent

Maradjunk annyiban, mosolyogtak eleget a gyerekek…

A spécik számára kiírt viadalon közel húszan álltak rajthoz, s talán nem is az volt a legfontosabb, hogy ki mit nyer, hanem az, hogy olyan tenisznap után örülhettek, amelyet követően a háziasszony, Gubacsi Zsófi is tökéletesen boldog lehetett.
Hogy miért?

Mert ahogy elmondta még a verseny előtt az egykori WTA 100-as játékos: szeretem, ha boldogok a gyerekek, ha csillog a szemük.

A versenyt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

bp18.hu, RF

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva