Ön Mit Tud? A BOTAFOGO…

Szerző • 2014-06-01 • Egyéb, Könnyű, Kultúra, Művészet, Programok, SzórakozásHozzászólások (0)2418

…egy gyönyörű öböl Rióban, vagy egy futballcsapat neve, esteleg egy brazil tánc alapfigurája? Bár mindegyik válasz helyes, mégis egyértelműen kerületünk büszkesége villan be; a mára nemzetközi hírűvé vált Botafogo Táncegyüttes.

Az 1986-ban alakult tánccsoport már kezdetektől szorosan kőtődnik a 18. kerülethez, sőt, a nemzetközi sikerek ellenére is mai napig Pestlőrincen zajlanak a próbák. A 93-as „Ki Mit Tud?” hozta meg az első jelentős közönségsikert, amivel a „Botafogo” név hamar legendássá vált.

A magyar világsiker

A csapat az elmúlt évtizedekben sorra begyűjtötte a rangosabbnál rangosabb díjakat és elismeréseket. Előadásaik teltházzal mennek, melynek oka, hogy a latin táncokra épített koreográfiával sajátos és jól felismerhető, egyedi táncnyelvet beszélnek, melyet a közönség szeret. A siker másik kulcsa a tudatos és következetes utánpótlás-nevelés – a saját táncos-tanoncok magas szintű kitanítása – akikkel a 16 fős szűkebb tánckar közel 50 főre duzzad.

sakkk_6335

„Frissen végzett tánctanárként kerültünk a 18. kerületbe Somogyi Adolf által, aki akkoriban keresett tánctanárt. Bár mi nem voltunk kerületi lakosok, nagyon szívesen mentünk, és ott is ragadtunk. Mai napig a kerületi iskolákban és a Kondor Közösségi Házban próbálunk, az előadásaink pedig a Nemzeti Táncszínházban vannak.

kanyo_5403

Nagy tervekkel indultunk, bár a jövőt mi sem láttuk előre. Szerettük, amit csinálunk és éreztük, hogy jól megy. Aztán a következetes munkának köszönhetően sorra jöttek a sikerek. Kiderült, érzékünk van ehhez, és sikerült egyedit alkotni. Szeretnénk továbbra is a táncművészet meghatározó része maradni, hiszen a mi műfajunkon belül a világon egyedülállóként, színházi darabokat csinálunk. Méghozzá teltházas sikerekkel. – nyilatkozta Dalotti Tibor, a Botafogo alapító művészeti vezetője

_dsc3340

De a táncról beszélni olyan, mint egy finom ételt körbeírni, pedig mint tudjuk, a buding próbája az evés. Látogasson el a Nemzeti Táncszínházba, győződjön meg saját szemével a Botafogo legújabb, „ROUGE” című előadásának egyediségéről.

herbst_7119

Tedd meg az első tánclépést!

A Botafogo elve, hogy nincs botlábú ember, csak idő kérdése, hogy mindenki megtanuljon táncolni. Így ha kipróbálnád – vagy tehetségesnek érzed magad – jelentkezz a Botafogo Tánciskolában.

Nagyon fontos a tehetség mellett a csapatmunka, hogy a táncos el tudja fogadni társait, és tudjon alkalmazkodni a környezetéhez mind szakmailag, mind pedig emberileg. Így a sikerünk egyik fontos kulcsa az emberi tényező, és a szorgalom. A 10 éves kor utáni időszak ajánlott a kezdéshez, mert ez a műfaj igazán onnan kezdve érthető és évezhető. Szerencsére egyre népszerűbb, és aki kipróbálja, megszereti egyből. Csak az első lépést kell megtenni. – tette hozzá Dalotti Tibor.

További információk: www.botafogo.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva