Önkéntesek festettek az Alacskán

Szerző • 2015-10-12 • Hírek, Közélet Önkéntesek festettek az Alacskán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva872

Pestszentlőrinc-Pestszentimre harmadik alkalommal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű önkéntes programban. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szervezésében az elmúlt években is több játszótér, illetve intézményi kerítés, udvar és lakótelepi dühöngőt újítottak fel, festettek át a kerületi, illetve a főváros más részeiből érkezett önkéntes fiatalok.

Idén október 10-12. között az Alacskai játszótéren lévő fafelületeket, rönkkerítést festette vidám színekre az a tucatnyi fiatal, akik a borongós időjárás ellenére sem ijedtek meg a szabadtéri munkától.

Tavaly a játszótér másik felén dolgoztunk, így adott volt az idei helyszín, hogy a teljes területen elkészülhessen a festés. Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek, mert úgy vélem, hogy önkéntes munkát adni és abban részt venni is példamutató dolog – mondta Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati osztályvezetője. – Annak külön örülök, hogy nem csak a 72 óra szervezésében érkeztek önkéntesek, hanem a közeli Ady Endre Általános Iskolából is jöttek néhányan segíteni.

alacska01_bent

Az Ady iskola diákjait Diráné Huszár Gertrúd tanárnő kísérte el, aki elmondta, hogy Dámsa József önkormányzati képviselő szólt nekik a programról.

Négy diákunk vállalta, hogy a hétvégi családi programok függvényében hosszabb-rövidebb ideig részt vesz a kerítésfestésben. Két egyetemista vezetésével 7-8 általános iskolás lány serénykedett az Alacska játszóterének megszépítésén. Ők a Regnum Katolikus Közösség révén, Pesthidekútról, Solymárról és a Hűvösvölgyből jöttek át Lőrincre.

A közösségben elsődlegesen a gyerekek nevelésével foglalkozunk,ehhez kapcsolódva szívesen veszünk részt minden hasonló kezdeményezésben. Gyerekként én is regnumos voltam, és most egyetemista társaimmal közösen szervezünk a kisebbeknek programokat. Rednszeresek az összejöveteleink, sokat kirándulunk és nyaranta táborozunk is – mondta az egyik kísérő, Utasi Mátyás. – A 72 óra kompromisszumok nélkül rendkívül népszerű a közösségünkben, több csoportunk is rendszeresen részt vesz benne.

A három történelmi egyház szervezésében 2006 óta évről évre nagy sikerrel megrendezett akció Ausztriából indult. A kezdeményezés izgalmas pontja, hogy az önkéntes munkára jelentkező fiatalok nem tudják előre, mi lesz a feladatuk. A „Kompromisszumok nélkül” jelmondat mindenkinek mást jelent, de a legfontosabb az, hogy aki jelentkezik, bármilyen rá testált közösségi feladatot ellásson ebben a három napban.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva