Önkormányzati szolgáltató központ nyílt Budapesten

Szerző • 2016-01-13 • Hírek, Közélet Önkormányzati szolgáltató központ nyílt Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva834

Ünnepélyes keretek között, 2016. január 12-én megnyitották az Önkormányzati Információs és Koordinációs Központot a budapesti Damjanich utcában – számolt be a hírről szerdán az objektivhir.hu.

A központot, amely a MANORKA projekt célkitűzéseként valósult meg, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége titkársága üzemelteti. Az intézmény ingyenes helyszínt biztosít bármely magyar önkormányzat számára, legyen szó megbeszélésről, vagy rendezvényről. Emellett elérhetőek lesznek a TÖOSZ által, az elmúlt években kidolgozott képzési programok és felhalmozott tudásbázis is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A koordinációs központ nagytermét és tárgyalótermét a manorka.net című honlapon keresztül vehetik igénybe a magyar önkormányzatok, ingyenesen.

Régi igény volt már az önkormányzatok részéről, hogy legyen egy hely a fővárosban, amit megbeszéléseik helyszíneként használhatnak a polgármesterek, a választott képviselők és önkormányzati szakemberek.

”A hazai pálya előnyét szeretnénk nyújtani és azt szeretnénk, hogy önkormányzataink magukénak érezzék központunkat” – mondta Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke az átadáson. „Példás együttműködéssel küzdöttek, hogy ma itt állhassunk, és együtt örülhessünk közös sikerünknek” – tette hozzá a szövetség elnöke.

A központ átadásán részt vett dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára és munkatársai, a Norvég Királyi Nagykövetség képviseletében Ruzsbaczky Tímea és a Norvég Helyi és Regionális Önkormányzatok Szövetsége (KS) programmenedzsere Gunnbjorg Navik, valamint a MANORKA projektben partner szervezetek vezetői, képviselői, köztük a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízottjai, és a társ országos önkormányzati érdekszövetségek munkatársai is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva