Önvédelmi oktatás ingyen

Szerző • 2014-09-12 • Egyéb, Könnyű, Programok, Sport Önvédelmi oktatás ingyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva5007

A 18. kerületi lakosoknak a Lendületbe Hozzuk! ingyenes lakossági sportprogram keretein belül szeptembertől ismét lehetőség adódik az önvédelem tanulására. Ahhoz, hogy magabiztosan élhessük mindennapjainkat, tudatában legyünk testünk irányításának, ajánlott egy-egy harcművészeti ág vagy önvédelmi rendszer ismerete. Pataki Krisztián kezei alatt pedig bárki elsajátíthatja ezt a hasznos és sportos tudást.

self-defensebw

Taekwondo edzőként, milyen önvédelmi rendszert tanít?

Egy saját magam által fejlesztett, más önvédelmi rendszerekből összeszedett módszert tanítok. Pl. vannak mozzanatok Krav-magából, vagy Szisztemából is. Mindenből a használhatót. E mellett csomó hasznos dolgot találtam az interneten, amit szintén beillesztek a gyakorlatokba.

Miből áll egy gyakorlatsor?

Vannak különböző rúgásaink és ütéseink is, de legtöbbször a szabadulásokat és a védekezéseket vesszük. Természetesen készülünk a valós fenyegetésre, ezért videó felvételek és tapasztalatok alapján kielemezzük a támadást és felkészülünk a kivédésére. Tanuljuk a fegyver nélküli és a fegyver – pl. kés – elleni támadás kivédését is. De megtanuljuk azt is, hogyan lehet egy lakáskulccsal védekezni. Ugyanakkor fontos tudni, azt tanítom, hogy ha kés van a támadónál, akkor inkább fussunk.

Kiket oktat?

A felnőttek oktatására indult ez a képzés, mivel a gyerekeknek teljesen mást kell tanulni. Férfiak és nők önvédelme között nem teszünk különbséget, bárki bárki ellen hatékonyan használhatja az itt tanult technikákat.

Mennyi idő alatt lehet elsajátítani a módszert?

Ha csak edzésre jár valaki, akkor akár egy év is kellhet a tudás elmélyüléséhez, de ha otthon is rendszeres a gyakorlás, akkor egy honap alatt már nagyon jó szinten járhat bárki.

DSC00888

Miért menjenek erre az edzésre önvédelmet tanulni?

Mi nem játszunk katonásdit és nem is stresszeljük az embereket az edzés közben, nálunk nincs katonafegyelem. Jó a hangulat, hasznos a tudás.

Önvédelmi edzések:

Időpontok: szeptember 7., 14., 21., 28.; október 5., 12., 19., 26. Vasárnaponként 10-től 11 óráig.

Helyszín: Kondor Béla Közösségi Ház (Kondor Béla sétány 8.)

Oktató: Pataki Krisztián, 06-70-941-5992

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva