Örök kedvenc az utcabál

Szerző • 2014-07-28 • Család, Egyéb, Hírek, Könnyű, Kultúra, Szórakozás Örök kedvenc az utcabál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1386

Szent István-nap előestéjén, augusztus 19-én ismét utcabált rendez a Sportkastélynál az Együtt Pestszentimréért Egyesület.

Közel tizenkét esztendeje működik az Együtt Pestszentimréért Egyesület (E.P.E.). Legnépszerűbb rendezvényük, bizonnyal, az utcabál. Amint befejeződik az egyik, máris várják a következőt a táncos lábú polgárok. Nos, már nem kell soká várniuk, mindössze 19-ig. Ugyanis augusztus 19-én, 17 és 24 óra között Szent István Napi Utcabál a Sportkastély parkolójában.

– Valaha régen, még a Patika téren tartottak utcabálokat, innen jött az ihlet. Együtt találtuk ki néhányan az egyesület tagjai és Lévai István Zoltán alpolgármester úr társaságában – emlékszik a múltra Újvári Judit, az E.P.E. elnöke.
Először az eredeti helyszínen ropták, ám már az első bálon kiderült: a busz elterelése, vagy a villanyáram biztosítása nagyobb gondot okoz a kelleténél, így átköltöztek a Sportkastély parkolójába.

utcabál
A fellépők, mint már megszokhattuk, kötődnek Pestszentimréhez. A pályakezdő Flood In The Dessert minden tagja a városrészben él. Nem szorul bemutatásra a P. I. Helyszínelők. Igazán profi szórakoztatók alkotják a Chaméleon legénységét. Kezdetektől ők az utcabál zenekara.
– Elég egyszer megnézniük a közönséget, és már tudják mit játsszanak; mi kell öregnek, fiatalnak, középkorúnak – hangsúlyozza Judit.
A zenekarok mellett ugráló vár, pónik, arcfestők várják a családokat, közülük legelőbb a kicsiket. Ha nem is lesz minden ingyenes, megfizethető áron kínálják portékáikat szolgáltatásaikat a kereskedők. Retró hangulatról gondoskodik a lángossütő, a kürtőskalácsos; az elmaradhatatlan sör mellett borkóstolásra is alkalom nyílik.
Ne feledjük, Szent István Napi Utcabálra várnak mindenkit! A név kötelez, ehhez és a hagyományokhoz híven a kenyérszentelés elhagyhatatlan része a programnak. Idén a baptista közösség pásztora, Háló Gyula végzi a ceremóniát. Ha már hagyományok: este tízkor tűzijáték, akár csak az előző két alkalommal.

bp18.hu, DIA

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva