Örökre elment a zenepedagógus

Szerző • 2015-01-06 • Hírek, Közélet Örökre elment a zenepedagógus bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3910

Nits Márta a Kandó Téri Általános Iskola ének-zene tanára, a magyar népdal, a népi kultúra és a népművészet rendíthetetlen szolgálója december 31-én elhunyt.

Nits Márta értékteremtő és értékmegőrző élete példaértékű. Nevelő-oktató munkája során tudatosította tanítványaiban, hogy a sok nemzedéken át létrehozott közösségi hagyomány összeköti őket a múlttal és segít nekik kiigazodni a jelenben.

nitsmaria01_bent

Az vezérelte mindennapjait, hogy a hagyományismeret szerepet kapjon a gyerekek értelmi, érzelmi, etikai és esztétikai nevelésében, fejlődésében. Rendíthetetlen hittel szolgálta és közvetítette a magyar nép kultúráját, néphagyományait közvetlen környezete számára.

Alázattal tette a dolgát és élt választott hivatásának. Tudását bizonyítja, hogy megtalálta és felkarolta a tehetségeket, és eljuttatta őket a legmagasabb elismerési szintekig. Közösségteremtő munkája az iskola falain belül és kívül is erőt adó és erőt megtartó volt. A népzenét az iskolájában, kerületünkben, a fővárosban és országos szinten is fáradhatatlan munkával népszerűsítette.

Nits Márta búcsúztatása 2015. január 10-én (szombaton), 11 órakor lesz Győrben, az evangélikus öregtemplomban (Petőfi tér 2.).

A XVIII. kerületi ének-zene munkaközösség az idei népdaléneklő versenyét január 15-én, 15 órától Nits Márta emlékének szenteli a Vajk-sziget Általános Iskolában.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva