Összefogás Zentéért – FRISSÍTVE: sikerült összegyűjteni a pénzt!

Szerző • 2019-09-24 • Hírek, Közélet Összefogás Zentéért – FRISSÍTVE: sikerült összegyűjteni a pénzt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva525

A kerületünkben is rengetegen támogatták és izgultak Zentéért. A ritka betegségben szenvedő, másfél éves kisfiúnak gyűjtést szervezett a családja. Egy egész ország fogott össze a kisfiúért, és szeptember 25-én reggel a szülők már azt posztolták a Facebook oldalon: SIKERÜLT. Zente műtétjére szervezett összegyűlt a 700 (!) millió forint! Példás összefogás!

Korábban írtuk:

Amikor Zente 5 hónapos lett, a gerincvelői eredetű izomsorvadás legsúlyosabb formáját, SMA 1-et állapították meg nála a szakorvosok. A betegség idővel lebénítja a légzőizmokat, a beteg így gyakran még a második születésnapját sem élheti meg.

A ritka betegségre van gyógymód, csak felfoghatatlanul drága (és fájdalmas), 700 millió forintba kerül, és Amerikába kell elrepülni hozzá. A Zolgensma elnevezésű génterápia során infúzión keresztül olyan vírust juttatnak a beteg szervezetébe, amely átveszi a hiányzó gén szerepét, és elkezd az izmok normális működéséhez elegendő fehérjét termelni. Ez nem tüneti kezelés, hanem a betegséget megszüntető gyógymód, és csak 2 éves korig vethető be.

Zente szülei elhatározták, hogy fél év alatt előteremtik ezt az elképesztő összeget!

Egy egész ország fogott össze a kisfiú megmentéséért, kerületünk közösségi oldalain is több száz megosztás és támogatás érkezett!

Szeptember 25-ére összegyűlt a műtéthez szükséges pénz!

“SIKERÜLT!!!!!MEGVAN!!!! 😭😭😭💙💙💙🙏
Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok!
DE! Kérlek ne álljatok meg itt!!!! A folyamatban lévő liciteket rendezvényeket vigyétek végig!!!
HAMAROSAN EGY POSZTBAN FELTESZEK KÉPEKET ÉS ADATOKAT A TÖBBI SMA-val ELŐ MAGYAR KISGYERMEKRŐL ÉS FELNŐTTRŐL . SZERETNÉLEK MEGKÉRNI, HOGY VÁLASSZ KÖZÜLÜK TE, ÉS ŐT TÁMOGASD ZENTE HELYETT!!!
Csak az utaljon Zente alapítványára aki segítené őt a további rehabilitációban és segédeszköz vásárlásában.
A többiek is erre gyűjtenek, hiszen ezek a dolgok nagyon drágák.
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNJÜK NEKTEK!
(Hamarosan írom a részleteket, hogyan tovább!)” – írták a szülők a Facebook-oldalon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva