Összefonódik Ferihegy és India

Szerző • 2018-10-11 • Hírek, Közlekedés Összefonódik Ferihegy és India bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva739

Közvetlen légi járat indulhat Ferihegyről Indiába: ez a török államfő és delegációja budapesti látogatásának egyik kézzel fogható eredménye – írta a hvg.hu.

Az átszállás nélküli utazást biztosító járat a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közreműködésével valósulhat meg, Budapestről így könnyedén el lehet jutni az indiai Mumbai-ba. Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter az újságírók előtt arról beszélt, hogy a Malév 2012-es csődje óta megszűntek a keleti irányú közvetlen légi kapcsolatok, ezek felélesztésében segíthet a török légitársaság.

Azt még nem tudni, mikor indulhat el az indiai üzleti központ és a magyar főváros közötti járat, most kezdhetik meg a tárgyalásokat a Turkish Airlines és a helyi hatóságok között.

A cikk szerint a Budapest–Mumbai közötti járat a magyar-indiai és általában a magyar-keleti gazdasági, kereskedelmi, befektetési kapcsolatok szempontjából komoly előrelépést fog jelenteni, hiszen a térségben jelenleg csak Pekingbe lehet eljutni közvetlen légi járattal.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva