Összeköt, akár egy híd

Szerző • 2014-11-14 • Hírek, Kultúra, Művészet Összeköt, akár egy híd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1713

Hídavatás címmel nyílt kiállítás november 10-én a Városháza Galériában. Szikszai Sándor tárlata világ körüli vizeken ível át.

Életünk során számtalan hidat építünk fel és rombolunk le. Hidakat, melyek összekötnek, de el is választanak minket egymástól. Szikszai Sándor festőművész Hídavatás című kiállítása a hidat mint sorsokon átívelő szimbólumot, az emberi kapcsolatok, az együttélés és a harmónia egyik legerősebb és legfontosabb jelképét dolgozza fel. A képeken a világ különböző pontjain lévő valóságos hidakat jelenít meg, de a hangsúly nem annyira a látványon, mint inkább az akvarellel papírra vitt érzelmeken van. Egy-egy kép előtt állva hol misztikus, hol elgondolkodtató, mély érzelmek kerítik hatalmába a nézőt, de még a sötétebb tónusú képek sem bánatról, hanem inkább reményről mesélnek.

Clipboard03

Szikszai Sándor a művészetszeretet és a művészeti nevelés támogatásának jegyében társalkotóként invitálta a kiállításra a Bókay Árpád Általános Iskola 1. a osztályos tanulóit. A híd témájára a diákok által egyénileg készített képekből a festőművész egy nagy hidat alakított ki, amit az iskola neve után Bókay hídnak nevezett el. A nyitóünnepségre a tanulók meglepetésként verses-dalos előadással készültek. A megnyitón fellépett Draskóczy Zoltán gitárművész és Jakos Kata költő is. A kiállítást Magyar-Ábel Ágnes író-szerkesztő, kommunikációkutató nyitotta meg.
A kiállítás november 22-ig tekinthető meg a Városháza Galériában.

Clipboard04

bp18.hu, Csernai Mariann

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva