Őszi helytörténeti séta és buszozás a kerületben

Szerző • 2015-08-21 • Hírek, Kultúra Őszi helytörténeti séta és buszozás a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva939

A megszokott gyaloglás mellett idén egy kis buszozás is várja a helytörténeti séta résztvevőit szeptember 19-én 15 órától.

A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozattal párhuzamosan ismét elindul a komoly hagyományokkal rendelkező Pestszentlőrinc – Pestszentimre gazdag kulturális, épített örökségét és a velünk élő emberek mindennapjait bemutató helytörténeti séta.

Érdemes a naptárba bejelölni a 2015.szeptember 19 – i dátumot és a délután 15 órai indulási időpontot, ekkor rajtol a buszos helytörténeti séta a „Legyünk hűek az örökséghez !” ars poetica jegyében – kezdi programajánlóját Heilauf Zsuzsa, a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője.

– Első alkalom, hogy buszra szállunk, de azért megmarad a séta öröme is. Legyen meglepetés, hogy mikor, hol és miért sétálunk. Természetesen idén is velünk tart a szervező és állandó sétatársam Kardos Gábor, a Települési Értéktár Bizottság elnöke. Tapasztalataim szerint a programra igen fogékonyak nem csak a nemrégiben kerületünkbe költözők, hanem a régebbi lakosok is. Előbbieknek kiváló alkalom, hogy megismerhessék a települést, ahol élnek, az utóbbiak láthatják a változásokat. Sokan eljönnek más fővárosi kerületekből is, sőt, a korábban elköltözött barátaink is visszatérnek egy közös séta erejéig.

A buszos körsétára előzetes regisztráció szükséges a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjteménynél a 290 – 1585 – ös telefonszámon, vagy a muzeum@muzeum18ker.hu e-mail címen.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva