Őszi könyvtári napok

Szerző • 2015-10-15 • Hírek, Kultúra Őszi könyvtári napok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva818

A könyvtárba mentem! Gyere utánam! – hangzott a 10. Országos Könyvtári Napok felhívása. A változatos programokra országszerte kétszázezer ember látogatott el.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta minden októberben sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra és sokszínű szolgáltatásaikra. Idén október 5 és 11 között az elmúlt évek legfőbb témáit felölelve az együtt olvasás, az egészséges életmód, a kézműves foglalkozások és társasjátékok kapták a főszerepet a héten. Ehhez csatlakozott a Lőrinci Nagykönyvtár is, ahol a kézműveSzerda, a szombati társasjátékklub vagy az egészséges életmódsorozat előadásai mind-mind elmaradhatatlan programok.

konyvtar01_bent

Az esemény zárónapja, a Könyves Vasárnap azonban most is rendhagyó programokat és sokféle meglepetést tartogatott. A családi délelőttön a Mi van a ládikóban? című, Benedek Elek meséjéből készült sok-sok humorral fűszerezett darabot a Holdfű Színház tagjai mutatták be. Ezt követően a Mi lenne ha… kezdetű, a kedvenc mesehősről szóló meseíró pályázat eredményhirdetése következett, amire Bosnyák Viktória írónő elmondása szerint rengeteg színvonalas iromány érkezett. Ebben az évben a Könyvtár Barátja díjat önkéntes munkájáért Virág Anita, a gyerekek kedvenc meseolvasója és Makai Gábor nyomdászmester kapta. A Könyves Vasárnap a megbocsátás napja is volt, amikor minden lejárt határidővel visszahozott, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyv késedelmi díját elengedték, valamint ezen a napon minden érdeklődő ingyen válthatott tagságot az évvégéig.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva