Öt éve a kertben – július 25-én indul az ingyenmozi

Szerző • 2015-07-18 • Hírek, Programok, Szórakozás Öt éve a kertben – július 25-én indul az ingyenmozi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1303

A 2005-ben alapított Madách Filmklub tavaly indította el a tizedik évadját, idén pedig jubilál a Bókay kertmozi is.

A 2005-ben alapított Madách Filmklub tavaly indította el a tizedik évadját, idén pedig jubilál a Bókay kertmozi is: hamarosan megkezdődik a Bókay-kertben nyaranta működő filmszínház ötödik sorozata.

A szervezők – Kardos Gábor volt önkormányzati képviselő és a barátai – remélik, hogy a nézők nemcsak az alkotások kedvéért érkeznek, hanem a társaságért is, és hogy a szabadtéri programok éppolyan kellemes beszélgetős-vitázós klubos hangulatban folynak majd, mint a Polgárok Házában.

A bemutatandó filmek a nyarat idézik, és az ingyenes vetítések a hagyományoknak megfelelően szombat esténként 20.30-kor kezdődnek. (Az esőnap vasárnap, s a műsor ugyancsak este fél kilenckor kezdődik.)

Július 25-én a Folyó szeli ketté című Oscar-díjas filmre várják az érdeklődőket, augusztus 1-jén az Oscar- és Golden Globe-jelölt Csokoládé című romantikus vígjátékot vetítik. Augusztus 15-én Russell Crowe főszereplésével az Oscar-díjas Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán című igazi nagy kalandfilmmel zárul a szabadtéri sorozat. A szervezők az idén kísérletképpen csütörtökön is tartanak egy vetítést: augusztus 6-án, 20.30-kor Ridley Scott rendezésében és szintén Russell Crowe főszereplésével a Bor, mámor, Provence című remek hangulatú, igazi nyári filmet láthatjuk, de esőnap ekkor nem lesz.

A vetítések látogatottsága Dél-Pest talán legszebb közparkjában évről évre növekszik. A jó filmek, a remek hangulat egyre több látogatót vonz nemcsak a kerületből, hanem a környező kerületekből, Csepelről, sőt Budáról is.

A filmekről részletes ismertető a www.bp18.hu programajánlójában található.

bp18.hu, K.Gy.

(Címlapkép: http://www.mafab.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva