Öt éves a Szabad Alkotók Köre

Szerző • 2015-09-29 • Hírek, Művészet Öt éves a Szabad Alkotók Köre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva990

Kollektív kiállítással ünnepelte ötödik születésnapját a kerület képzőművészeit és alkotó szellemeit összefogó Szabad Alkotók Köre.

A Szabad Alkotók Köre (SZAK) 5 évvel ezelőtt 2010. március 22-én alakult meg azzal az egyszerű céllal, hogy szakmai műhelyként teret adjon az olyan közösséget kereső kerületi alkotók és művészeti szakemberek számára, akik a mindennapok során lételemükként élik meg az alkotást és a művészetet szűkebb és tágabb közösségeik számára is át kívánják adni.

A kör tagjai közt vannak zenészek, táncosok, képzőművészek, írók, költők és művelődésszervezők is, akik saját szemléletmódjukon, sajátos művészeti eszközeikkel tárják elénk a változó világ maradandó értékeit.

szab_kint

Az elmúlt évek során számos egyéni és csoportos kiállítással, szakmai beszélgetéssel, zenei és irodalmi esttel színesítették a kerület életét. Megalakulásuk 5. évfordulójának alkalmából szeptember 20-án, a 17. Havanna napok nyitó akkordjaként Jelenlét címmel rendeztek kollektív kiállítást a Kondor Béla Közösségi Házban.

A tárlatot Kucsák László országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Garamvölgyi Béla festőművész az elmúlt időszak mérföldköveit foglalta össze, ezt követően pedig egyenként is mesélt a SZAK tagjairól. A megnyitó során Katona Lucia tanár Jakos Kata verseit a költővel karöltve adta elő, míg később Draskóczy Zoltán gitárművész pendített meg klasszikus húrokat. Az est végén talpalávalót a Túri házaspár húzta, melyre Vörös Árpád néptánc pedagógus járta el a zártáncot.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva