Ötvenéves melegrekord dőlt meg Budapesten

Szerző • 2016-02-22 • Hírek, Közélet Ötvenéves melegrekord dőlt meg Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva679

Hétfőn Újpesten 19,1 fokot mértek ezzel megdőlt a napi fővárosi melegrekord, de jön a hidegfront.

Újpesten több mint 19 Celsius-fok volt hétfőn, így megdőlt a napi fővárosi melegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én, akkor 19 fokot mértek. Ehhez képest hétfőn egy tizeddel volt melegebb most Újpesten, így az új fővárosi napi melegrekord 19,1 fok lett.

Az előrejelzés szerint viszont a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén hétfő éjjel már nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik. Kedden egy hidegfront közelíti meg, majd éri el a Kárpát-medencét, így délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, helyenként nyárias zivatar is. Az előrejelzések szerint Budapesten szerdára virradóra mutatja meg magát a “jövevény”.

Szerdán kezdetben többfelé kialakulhat eső, zápor, de délutánra a legtöbb helyen már megszűnik a csapadék, egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Erős, viharos északnyugati széllel hidegebb levegő érkezik fölénk: délután 6-10 fokra van kilátás – írja az idokep.hu.

Csütörtökön többször megnövekedhet a felhőzet, de csak helyenként várható kevés csapadék. Hajnalban sokfelé fagyhat, délután pedig 5-11 fok várható.

Pénteken elszórtan ismét lehet kevés csapadék, a hegyekben helyenként havas eső, kevés hó sem kizárt. Nyugaton feltámadhat az északias szél. Délután 6-12°C-ra van kilátás. Szombaton elszórtan ismét lehet kevés csapadék. Délen, délkeleten viszont 12-13 fokra számíthatunk.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva