Ötezer euróért szállított 4,5 kiló kokaint – akár 15 évet is kaphat

Szerző • 2015-11-11 • Hírek, Közbiztonság Ötezer euróért szállított 4,5 kiló kokaint – akár 15 évet is kaphat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva644

Hátizsákjába, illetve a bőröndjének ”titkos” falába rejtett 4,5 kiló kokaint egy spanyol turista, így érkezett a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér március elsején. A ”futár” ellen csak most, hónapokkal később emelt vádat a Fővárosi Ügyészség, és kiderült pár érdekes, filmbe illő részlet is az ügy kapcsán.

A csaknem százmillió forintos értékű kábítószert a NAV szúrta ki a reptéren egy vámellenőrzés során a 46 éves férfi csomagjaiban. A tettes ötezer euróért (kb. 1.500.000 forintért) kockáztatta szabadságát: megbízói ennyi pénzt ajánlottak fel neki a munkáért. Akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a rossz anyagi helyzetben lévő vádlott Dél-Amerikából szállította Európába a tiltott szert, ehhez azonban bejárta a fél világot.

Először Hollandiába utazott, ahol megkapta a szükséges instrukciókat és átvette a (meg nem nevezett) megbízójától a repülőjegyeket, a költségei fedezésére még készpénzt is kapott, majd Brazíliába indult. Itt a további bűntársaktól átvette a csaknem 4,5 kilogramm kokaint, amivel március 1-jén Dubaj érintésével Budapestre utazott.

A megállapodásuk szerint itt a megbízója telefonon látta volna el őt további utasításokkal, ez azonban már soha nem történhetett meg: a repülőtér zöld folyosóján NAV munkatársai átvizsgálták a férfi poggyászát, és ráleltek a tiltott szállítmányra. A férfi azóta is előzetes letartóztatásban van.

Fotó: AFP

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva