Ötmillió forintra büntetik azt, akinek parlagfüvet találnak a kertjében

Szerző • 2017-07-19 • Egészség, Hírek Ötmillió forintra büntetik azt, akinek parlagfüvet találnak a kertjében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva725

Javában tart a parlagfűszezon, de ezt csak azok veszik észre, akik allergiások. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) keményen megbünteti azokat az ingatlantulajdonosokat, akik nem irtják kertjükben ezt a kártékony növényt, akár 5 millió forint is lehet a bírság.

Júliustól bünteti a hatóság azokat, akiknek parlagfüvet találnak a kertjükben. Pestszentlőrinc-Pestszentimrén Budapest többi kerületével ellentétben rengeteg a kertes ház, és a szabályok szerint “minden földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani”.

A legenyhébb bírság 15 ezer forint, a legszigorúbb pedig 5 millió forint. A bírság mértéke függ a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától és a parlagfű mennyiségétől. Nem csak a belterületet, de a külterületet is gondozni kell.

A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatta a lapot, hogy tavaly belterületen mintegy 20 millió, külterületen pedig több mint 116 millió forintnyi bírságot szabtak ki a hatóságok parlagfű miatt.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva