Ötödször is teniszeztek a Bókayban a speciális igényű sportolók (VIDEÓ)

Szerző • 2018-03-04 • Hírek, Sport, Videók, Videók a tizennyolcból Ötödször is teniszeztek a Bókayban a speciális igényű sportolók (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva809

Ötödik alkalommal rendezték meg az önkormányzat támogatásával a Bókay-kert fedett teniszpályáján az Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot, amelynek keretében a speciális igényű fiúk és lányok ragadtak ütőt, bebizonyítva, hogy a helyzetüktől függetlenül nem áll távol tőlük a sport. Nézze meg a cikkben a WEBHÍRADÓ18 riportját is!

Ha az elmúlt hét szerdáján belépett valaki a Bókay-kert teniszpályájára, joggal hihette, hogy elfoglalták azt a sportsztárok, mert annyi egykori és mai kiválóság „tolongott” a sátortetős pályákon, ami egyértelműen – és nagyon – dicsérte a versenysorozat főszervezőjét, Sebestyén Katát, aki valóban mindent megtett azért, hogy a legjobbakat nyerje meg a speciális helyzetű sportolók ügyének.

Nem kezdem azzal, hogy sok-sok szaladgálással, egyeztetéssel járt, mire mindenkit el tudtam érni, s meg tudtam nyerni, mert ez egy pillanatig sem számít. Örömmel teszem, amíg csak szükség van rá – mondta Kata, s az ember válasza szinte már a mondatával egy időben készen volt – igen, szükség van rá, de még mennyire…

Szakajtónyi érem…

Az idén félszáznál többen jöttek el a kerületbe, hogy megmutassák, ki a legjobb speciális… Azért nem többen, mert az elmúlt hét közepének havas, jéghideg időjárása néhányakat elriasztott – elfogadhatóan.

Nem túlzunk, ha leírjuk: amikor a meghívott vendégek felsorakoztak a megnyitó előtt a pályán, szakajtónyi nagy nemzetközi verseny győztese, érmese állt a sorban. A műkorcsolyázótól kezdve, a jégkorongozón és a kézilabdázón át, egészen az úszóig csupa-csupa sztár mosolygott a pályán.

PHOTO: balazs.czagany@gmail.com

S ha már az úszókat, pontosabban az úszóhölgyet említettük: ismét elfogadta a rendezők meghívását Szabó Tünde, az egykori kiváló hátúszó, sportért felelős államtitkár, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes.

Csak másként csinálják…

A ma is sportos, nem mellesleg csinos hölgy nem véletlenül fogadja el minden évben a rendezők meghívását.

– A fogyatékkal élő fiatalok sportolása mindig, mindenkinek fontos kell, hogy legyen, s remélem, az is. Valahogy úgy kell a fogyatékkal élők sportolását kezelni, mintha nem is lennének azok, csak másként csinálják egy kicsit. Ezt a versenyt nem véletlenül rendezik meg már ötödik alkalommal, mert mindenki felsorakozik mellette. Feltételezem, ott szerepel a speciális igényű sportolók versenynaptárában is, mert tudják, itt mindig színvonalas versenyt vívhatnak egymással.

Nos, ilyeneket láthatott ezúttal is az államtitkár, akinek, mint mondta, egyetlen balszerencséje volt csupán a sportpályafutása alatt, az viszont végigkísérte őt: egy időben versenyzett a verhetetlen Egerszegi Krisztinával, így az olimpián is, a vébén is és az Eb-n is be kellett érnie a dobogó második fokával…

PHOTO: balazs.czagany@gmail.com

Mindenki győztes volt

Az elismert sportolók sora, a nemzetközi versenyek dobogóját megjárt kiválóságok sora azonban folytatható: az olimpiai bajnok vízilabdázó, Märcz Tamás, az Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia, az EHF Kupa-győztes kézilabdázó, Tápai Szabina, a magyar jégkorong-válogatott egykori kapusa, az NHL-t is megjárt Szuper Levente.

Nos, ilyen jó nevek társaságában vett részt a megnyitón Kucsák László önkormányzati képviselő, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester.

Ami a versenyeket illeti, azokról azt lehet elmondani, mint minden évben: ezúttal is színvonalasak voltak, s az egyéni és a páros mérkőzéseket követően valóban a legjobbak örülhettek.

Nem mintha a második, netán a harmadik helyezetteknek szomorkodnia kellett volna, mert ezen a sportos délelőttön már megint mindenki győztes volt.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva