Öttel nőtt a Bubi-állomások száma Budapesten

Szerző • 2015-08-02 • Hírek, Közlekedés Öttel nőtt a Bubi-állomások száma Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva830

A Mechwart ligetben, a Vendel utcában, a Bakáts téren, a Dózsa György úti metróállomásnál valamint a Váci út és a Bulcsú utca találkozásánál is van már Bubi gyűjtőállomás. A budapesti közbringarendszert júniusban is bővítették már, akkor 15 állomást helyeztek üzembe.

Tarlós István főpolgármester korábban azt ígérte, hogy a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet. Idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 638 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővítik a közbringarendszert Budapesten – olvasható a BKK közleményében.

Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. 

A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a biciklire ülőket.

Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

MTI

(Címlapkép: http://m.cdn.blog.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva