Pánikhangulat az Air France-on – szerencsés földetérés Ferihegyen

Szerző • 2015-08-26 • Hírek, Közélet Pánikhangulat az Air France-on – szerencsés földetérés Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2127

Vissza kellett fordítani az egyik A319 jelzésű Air France-gépet, a pilótáknak pedig oxigénmaszkkal kellett vezetniük a repülőgépet, mert katasztrófát jelző nagyobb tűzre gyanakodtak. A pilóták már vészhelyzetet (Mayday!-t) is jelentettek, de szerencsére végül épségben le tudtak szállni Ferihegyen.

Amikor a pilóták hétezer méter magasban, a pilótafülkében füstöt észlelnek, és emiatt oxigénmaszkot vesznek fel, már lehet tudni, hogy nagy a baj. Az egyik Párizsba tartó Air France-gépen pontosan ez történt meg hétfő reggel nem sokkal a felszállás után, a pilóták ezért azonnal visszafordultak Ferihegyre.

A pilóták először azt hitték, hogy tűz van a fedélzeten, de nem sokkal később már azt jelezték, hogy a pilótafülkében füst van. Épségben letették a gépet, de csak ez után derült ki, hogy mi okozta a nagy riadalmat: egy meghibásodott monitor a pilótafülkében.
A repülő végül négy és fél órás késéssel érkezett meg Párizsba.

Bizonyos felmérések szerint az A320-as család (ide tartozik az A319-es Airbus járat is) rendelkezik a legkisebb halálozási aránnyal bármely család közül.

Cikk és kép: airportal.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva