Párkapcsolati komédia a PIK-ben

Szerző • 2020-09-25 • Hírek, Programok Párkapcsolati komédia a PIK-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva261

Mit kezd egymással egy férfi és egy nő, ha az egyik mást akar, mint a másik? Ha más a ritmusuk? Ha más dolgok fontosak számukra, mást gondolnak a gyermeknevelésről? Mennyire kell megfelelni egymásnak, és mi változik az évek során? Össze lehet-e valaha hangolódni? Egy igazán különleges előadás, részvételi színház keretében érkezhetnek a válaszok a PIK-ben október 16-án 18 órától a Láthatatlan Csoport segítségével.

Az előadás célja, hogy egy olyan komplex közösségi színházi élményt nyújtson a nézők számára, amelyben lehetőségük nyílik saját kapcsolati mintáikra, problémáikra és élethelyzeteikre rátekinteni, azokra reflektálni, azokról közösen gondolkodni. A vizsgált élethelyzetekre kellő távolságból tekintünk rá, ebben segít az előadás átszövő humor és a játékmester.

Előadásunk részvételi színházi előadás felnőttek számára. Magját az alkotók által összegyűjtött párkapcsolati élethelyzetek adják, amelyeket a színészek improvizációja alapján Nagy Orsolya író-dramaturg öntött formába. A bemutatott jelenetek közt a játékmester által vezetett, a nézőkkel folytatott beszélgetések és játékok kapnak helyet a bemutatott jelenethez kapcsolódóan. Ebben a részben természetesen nem kötelező részt venni, csupán az beszél vagy játszik, akinek kedve van. A nézőknek egy ponton arra is lehetőségük van, hogy egy bizonyos jelenet szereplőit „instruálják”, és javaslataik alapján a színészek újra eljátsszák a jelenetet. Az előadás hossza bő másfél óra.

Szereplők:

Feuer Yvette, Stubnya Béla, Buzási Fanni, Mangold Roland és Szabó Veronika

Szöveg: a színészek improvizációi és Nagy Orsolya instrukciói alapján
Rendező: Szabó Veronika
Társrendező: Feuer Yvette
Dramaturg: Nagy Orsolya

Részvételi színházi szakember és játékmester: Szabó Veronika

Improvizációs tréner: Elek Ányos

Az előadás díja: 2000 Ft

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva