Beléptető rendszerek épülnek a Havanna-lakótelep parkolóihoz

Szerző • 2020-02-13 • Hírek, Közélet Beléptető rendszerek épülnek a Havanna-lakótelep parkolóihoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva829

Automata beléptetőrendszert és kamerákat telepítenek Havanna két parkolójába a Városgazda munkatársai – olvastuk a varosgazda18.hu oldalon.

Megszületett a döntés a Vörösmarty utcában és a Barcsay utcában található parkolók ügyében. A két őrzött parkoló üzemeltetése éves szinten 12-15 millió forintos veszteséget okoz a kerületnek, a XVIII. kerületi Önkormányzat viszont nem tartja sem ésszerűnek, sem etikusnak a veszteségek finanszírozását a kerület büdzséjéből. A lakossági igényeket felmérve az önkormányzat úgy döntött, hogy a parkolók működését, a szolgáltatás további biztosítását meg kell oldani, és ennek kapcsán több lehetséges üzemeltetési modellt megvizsgáltak. Elvetették a parkolási díjak drasztikus megemelésének a lehetőségét, és az olyan üzemeltetési forgatókönyveket, amelyekkel a lakosok vagy a kerület rosszul járhatott volna. Minden lehetőséget latba véve jelenleg a biztonsági rendszerek telepítése jelentheti a legoptimálisabb megoldást.

Április 1-jétől jönnek a változások

  1. március 31-ig a megszokott módon üzemelnek a parkolók. Előreláthatólag április 1-jéig mindkét fizetős parkolóban kiépülnek a biztonsági rendszerek, ez a fejlesztés automata beléptető kapukat, illetve az egész parkoló területét lefedő kamerarendszert foglal magába. A megoldással kiváltható lesz a biztonsági őrök 24 órás jelenléte, és ez jelentős megtakarítást eredményez az üzemeltetésben, ugyanis az őrző-védő szolgáltatás eddig óránként 2 800 forintba került. A tervek szerint egy szűkebb idősávban, napi néhány órában dolgoznak majd őrök a parkolókban. Mintegy 5-6 millió forintba kerül összesen a két parkoló beléptető- és kamerarendszerének a kiépítése.
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva