Patika a kertben

Szerző • 2018-01-30 • Hírek, Közélet Patika a kertben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva586

Hogyan lehet kertünkből a legtöbbet, legszebbet és a leghasznosabbat kihozni. Ilyen és ehhez hasonló kérdésinkre kaptunk válaszokat a Pestszentimrei Közösségi Házban a Kertbarát Klub szervezte Kertészkedés a gyógyítás szolgálatában című előadás keretében.

A kert alkalmazkodik, haragos arcát mutatja, ha elhanyagolják, ám kivirul és önti javait, amennyiben gondozzák – mesélte Gyócsi Zoltán nyugalmazott kertészmérnök, a program előadója. Vannak, akik beszélnek a növényekhez, és jól teszik, hiszen lelkük van, igénylik a szép szavakat. A mai előadásunk főszereplői a gyógynövények, amelyek megbízható családi patikussá válhatnak, ha mi is úgy akarjuk. Meghálálják a törődést, minden nyavalyánkra gyógyírt kínálnak. Az előadónak ez a mondata már a folyosón ért utol minket, ugyanis Karazsmin Jánosné Évikével, a Kertbarát Klub vezetőjével kiosontunk a teremből, no nem illetlenségből, csupán további információ cserére…

Sokan a belvárosi zűrzavarból kertes házba menekülnek nyugalmat remélve, amelyet meg is kapnak. Az új ház kert része akár a telek díszévé is válhat, amennyiben tudjuk, mit is kezdjünk vele – meséli a nyolcvannyolc éves, de húszat nyugodtan letagadható klubvezető.

Ebben is segítünk, mindenki megismerheti, megtalálhatja kedve, szabadideje engedte kerthasznosítási módot. Klubtagsági díj nincs, a közösségi ház minden segítséget megad úgy a szervezésben, mint a lebonyolításban. Csak elhatározás kérdése a klubtagság. Kéthetente tartunk klubdélutánt, előadóink tanácsokkal segítik a kerti munkát, és az előadás végén minden kérdésre szakszerű válaszokból sincs hiány. 1970 óta szervezem a kertbarát klub előadásait, kezdem magam is azt hinni, hogy a kert szeretete hozzájárul magas koromat meghazudtoló energiadús és mentálisan friss mindennapjaimhoz – köszönt el Karazsmin Jánosné. Lehet ebben valami!

bp18.hu, G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva