Permetezni fogják a gesztenyefákat!

Szerző • 2019-05-14 • Hírek, Közélet Permetezni fogják a gesztenyefákat! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva500

Kerületünk közterületein május 17. és 27. között (az időjárástól függően) permetezni fogják a vadgesztenyefákat az esti órákban. Az önkormányzat oldalán arra kértek mindenkit, hogy éjszakára csukják be az ablakokat.

A permetezés este, az éjszakai órákban lesz, ezért arra kérnek mindenkit, hogy az adott időszakban zárják be az ablakokat, valamint takarják le az erkélyeken lévő dolgokat és az esetlegesen fogyasztásra szánt növényeket. Mint írták, “a permetezés elvégzése sajnos erős zajhatással jár”, ezért előre is a lakosság türelmét, elnézését kérik.

A permetezőszer a melegvérűekre nem veszélyes, illetve ha az autóra kerülne véletlenül, károsodást nem okoz.

Az élelmezésügyi várakozási idő (az az időtartam, melynek a növényvédő szeres kezelés és a betakarítás, vagy értékesítés között el kell telnie ahhoz, hogy a kezelt növények a növényvédő szer hatóanyagát az ember, állat számára veszélytelen mértékig lebontsák) 21 nap, de a permetezést követően, felszáradás után azonnal az érintett területre lehet menni.

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 70/324-5395, 76/507-454 telefonszámokon kérhetnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva