Pestszentimrei Pünkösdölő

Szerző • 2019-06-17 • Hírek, Közélet Pestszentimrei Pünkösdölő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva268

Lágy dallamok töltötték be a Szent Imre-templom tágas belső terét a Pünkösdölő címmel tartott hagyományos kóruskoncerten június 8-án – írta cikkében a bp18.hu.

Pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység azt ünnepli, hogy a Szentlélek kiáradt Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel új tartalommal töltötte meg e napokat a keresztények számára. A pünkösdi ünnep tárgya a húsvéti misztérium beteljesedése: a Szentlélek eljövetele, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az egyház születésnapja.

A kórustalálkozó ötletgazdája Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház vezetője volt. A hatodik alkalommal megtartott ingyenes rendezvényen kerületi amatőr énekes csoportok vettek részt, köztük a plébánia Néri Szent Fülöp Kórusa, melynek tagjai egyházi énekeket adtak elő. A XVIII. kerületi Egyesített Bölcsődék Nyitnikék Gondozónői Kamarakórusa Döbrössy János karnagy vezetésével részleteket énekelt Händel Júdás Makkabeus című oratóriumából, a Sonore Vegyeskar Mohai Tibor vezetésével egyebek mellett Stravinsky Ave Maria című művét tolmácsolta.

A Néri kórusból kiragyogott egy szép hangú romalány, akinek arcán felhőtlen boldogság tükröződött. Mindhárom kórus énekesei gyönyörűen daloltak, a kívülálló számára azonban úgy tűnt, hogy a fellépők közül ő tudta leginkább átadni a pünkösd ünnepe fölött érzett örömet.

Forrás: bp18.hu/Sz.Cs.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva