Közel százan szedték a szemetet a Péterhalmi erdőben

Szerző • 2020-02-09 • Hírek, Zöld környezet Közel százan szedték a szemetet a Péterhalmi erdőben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva284

A “Szemétszedő Szuperhősök” civil egyesület kezdeményezésre “Tisztítsuk meg a Péterhalmi erdőt!” címmel indult nagytakarítás az erdőben, melyhez az önkormányzatunk, több intézmény és magánszemélyek is csatlakoztak. Közel százan szedték a szemetet. Szép munka, köszönet érte!

“Különleges közösség a 18. kerületi. Nem csak akkor fog össze, amikor karácsonyfát kell díszíteni a Béke téren, hanem akkor is, amikor a környezetünkért kell tenni. Civilek szemétszedési akciója a Péterhalmi erdő mentén. Nagyon sokan jöttek a hideg ellenére is. Mert a környezet védelme a közösség védelme is. Az akció 12 óráig tart, aki szeretne még tud csatlakozni” – írta Szaniszló Sándor polgármester a Facebook-on az akció napján.

“Büszke, de egyben dühös is voltam a mai nap. Büszke, mert úgy 50-60 ember, kicsik és nagyok együtt úgy gondolták, hogy szombat reggel kitisztítják a Halmi erdő Nemes utca melletti részét. Mosolygós, elszánt, lelkes emberek, akik a szabadidejükben más emberek hanyagságát próbálják eltüntetni. Dühös, mert az emberi trehányság, nem ismer határt. Két teherautónyi szemetet szedtünk össze. Nem részletezném mi minden volt benne.
Ígérem, meg fogjuk akadályozni az illegális szemét lerakását. Meg fogjuk akadályozni, hogy büntetlenül lehessen szennyezni közös lakóhelyünket. A törvény által kiszabható legmagasabb bírsággal fogjuk büntetni a szemetelőket. Több százezres, de a szennyezés nagyságától függően milliós bírsággal fogjuk sújtani az elkövetőket.
A büntetés csak egy elrettentő eszköz csupán, tudom. A megoldás a szemléletformálás, melyben az Önkormányzatra fontos szerep hárul.

Köszönet a szervező “Szemétszedő Szuperhősök” civil egyesületnek, benne Romhányi Hajnalkának és a csoport többi tagjának. Köszönet azoknak, akik ott voltak. Barátoknak, kollégáknak, ismerősöknek és eddig ismeretleneknek, Városgazdásoknak, az Erdőgondnokság munkatársainak, képviselőknek, hogy itt voltak. Folytatjuk!” – írta bejegyzésében Somody László alpolgármester.

“A mai napon a Csodavilág Óvoda vezetősége csatlakozott a ” Tisztítsuk meg a Péterhalmi erdőt!” – mozgalomhoz. A XVIII. kerületi Szemétszedő szuperhősökkel (valamint a kerületi önkormányzat munkatársaival) közösen több zsák szemetet, autó alkatrész darabokat, műanyag és üveg hulladékot gyűjtöttünk össze. A Péterhalmi erdő kerületünk legnagyobb zöld területe, ahova a Csodavilág óvodásokkal rendszeresen ellátogatunk. Bízunk benne, hogy most már tiszta természeti környezetben gyűjthetik majd élményeiket, közvetlen környezetükből tapasztalataikat.
Köszönet jár azoknak a szülőknek is, akik ezen a napon csatlakoztak a szorgos szemét szedő csoporthoz” – írta bejegyzésében a Csodavirág Óvoda.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva