Családi nap a PIK-ben

Szerző • 2020-10-05 • Hírek, Programok Családi nap a PIK-ben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva143

A PIK-ben ismét megtartják a már-már hagyománnyá vált Családi Napot, mely idén az Állatok Világnapjával lesz egybekötve október 11-én 10 órától. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a regisztracio@pikhaz.hu e-mail címen lehet!

Programok:

10:00 – Gyerekkoncert

Fellépő: Danny Bain – Interaktív mesék afrikai ritmusokra

Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt fel. Zenélni hazájában, valamint Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett. Jellegzetes mesemondó stílusa afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében.

Danny mesél: Állatos mesék

Danny legújabb mesecsokra Arnold Lobel Fables című könyvének három történetét dolgozza fel és zenésíti meg. A hiú orrszarvú, a szerelmes strucc, és az öntelt oroszlán szórakoztató meséje biztosan elvarázsolja majd a hallgatóságot.

A meséket feldolgozta: Danny Bain és Bain Melinda

11:00 – Babos Eszter interaktív bábos-mesés tárlatvezetése Hettinger Ágnes (Arany Ecset-díjas festőművész) “A LIDÉRCEK NYOMÁBAN” című kiállításán.

15:00 – Mélytengeri szörnyek – tudományos workshop a BölcsKavics kreatív csapatával

A Bölcs kavics foglalkozásokon játékos és kreatív formában nyerhetsz betekintést a fizika világába, előadásainkat interaktív kísérletek és kreatív alkotói feladatok kísérik.

Az októberi családi napra egy különleges fény workshoppal készültünk, ahol megnézzük, hogy különböző – akár extrém körülmények között élő – állatok miként érzékelik az őket körülvevő világot. Foglalkozunk a színtévesztéssel és optikai illúziókkal, megvizsgáljuk, milyen tudományos magyarázat áll ezeknek a becsapós ábráknak a hátterében.

Végül saját kezűleg készítünk optikai illúziót előidéző pörgettyűt és világító mélytengeri halakkal díszített mécsestartót.

Workshopvezetők: Kádár Anna múzeumpedagógus és Vargha Noémi fizikus

– 17:00 – Horányi Juli és Iván Szandra Duo

A két énekesnő 2018-ban kezdett el együtt zenélni. Vadonatúj duóként olyan dívák dalait dolgozzák fel, mint Lady Gaga, Beyonce vagy Alicia Keys

A koncertre a belépő: 800 Ft/fő, családi belépő: 2500 Ft

– És lesz még: meseelőadás, „állatsimogató”, lufihajtogatás, kézműves foglalkozás, arcfestés, babasarok, versenyjátékok apró nyereményekért!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva