Pisont István az 1908 SZAC Budapestben

Szerző • 2015-07-10 • Hírek, Sport Pisont István az 1908 SZAC Budapestben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3335

Pisont István lett a SZAC új szakmai igazgatója, az egyesületet átkeresztelték 1908 SZAC Budapestre és akár hat új pályát is “ajándékozhatnak” a kék-feketék a kerületnek.

Minden részletre kiterjedő sajtótájékoztatót tartott az 1908 SZAC KSE a Szentlőrinci úton található golfpályán, a St. Lőrinc Golf Club területén. A nagy hőség ellenére is sokan vettek részt a tájékoztatón, amely, igaz, hosszú volt, de a szervezők annyi információt adtak át az újságíróknak, hogy azt akár egy nemzetközi sportszövetség is megirigyelhette volna.

Nézzük, távirati stílusban a lényeget kiemelve.

Sztárt igazolt a SZAC, amelyiknek rövidesen megváltozik a neve. A jelenlegi 1908 SZAC KSE helyett az 1908 SZAC Budapest nevet kapja majd az új „keresztségben” a klub. A miértre azt mondta Pintér Béla elnök, hogy a Budapest névvel más, jobb lesz az „eladhatósága’ a klubnak, elsősorban külföldön.

Szóval a sztár…

Július 1-jétől új szakmai igazgatója van a kék-feketéknek. Az a Pisont István érkezett a SZAC-hoz, aki 31-szeres magyar válogatott volt, s nem egy neves külföldi klubban játszott, sikerrel.

Pisont több mint hat évnyi MLSZ-szolgálat után érkezik a lőrinciek igazgatói székébe, ami jelezheti: képben van foci-ügyben, akár a hazait, akár a nemzetközit nézzük.
Nem véletlenül jegyezte meg az egyik utánpótlás-edző a tájékoztató után: Nem fogunk unatkozni…

szac02_bent

A csapat vezetőedzője, Maráczy János elmondta, hogy örül az igazgató érkezésének, mert régóta jó a kapcsolatuk, s biztos abban, hogy ez most sem fog megváltozni.
Banyár László, a Városgazda vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a céljuk változatlan: széles tömegeket akarnak megmozgatni, hiszen a név, a „Sportos Kerület”, kötelezi is őket erre.

A Városgazda Utánpótlás Akadémiának eddig hat szakosztálya kezdte meg munkáját, az edzéseket. A labdarúgók, az úszók, a futsal, strandfoci és a küzdősport szakosztályok már napi gyakorlással és sportos táborozással készülnek. Már megalakult a vízilabda szakosztály is és rövid időn belül újabb sportágak kerülnek fel a sportos kínálatra.

Célunk továbbra is a tömegsport, a fiatalok sportjának a népszerűsítése, de hangsúlyozottan színvonalasan. Úgy, hogy kedvet kapjon a fiatal, s ott ragadjon a sportpályán – mondta a vezérigazgató.

Lévai István Zoltán alpolgármester, gratulálva a SZAC új szakmai igazgatójának, elmondta, hogy az önkormányzatra a jövőben is számíthat a klub, akárcsak eddig, s akárcsak a többi kerületi sportegyesület.

Elmondta az alpolgármester, hogy az idén hat műfüves pálya átadására kerülhet sor, az MLSZ pályaépítési programjának, valamint sikeres pályázatnak köszönhetően, s nincs megállás, mert „minden kerületi iskolában, illetve óvodában legyen futballra alkalmas műfüves terület”.

szac01_bent

A távlati tervek között megemlítette Lévai, hogy a MALÉV Sportcentrumban új futball-pálya épülhet, a jelenlegi Thököly úti sportpályák új neve Deák Ferenc Sportcentrum lenne, fejlesztenék az NB I-es PLER-kézilabdázók otthonát, a Lőrinci Sportcsarnokot, s nem mellesleg jégcsarnok körvonalai bontakozhatnak ki a kerületben, igaz, egyelőre csak gondolatban.

Rendjén is van, mert így szokott lenni: elébb a gondolat, aztán a megvalósítás.
Pintér Béla, a SZAC elnöke elmondta azt is: a közeljövő tervei között szerepel, hogy létrehozzák a Deák „BAMBA” Labdarúgó Akadémiát, hogy egyetlen tehetség se vesszen el. Ellenkezőleg: szülessenek újabb „Bambák”, sokunk örömére.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva