PLER-bravúr: győzelem az Orosháza ellen

Szerző • 2014-11-24 • Egyéb PLER-bravúr: győzelem az Orosháza ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva875

Nem mindennapos bravúrt hajtott végre szerdán a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Négygólos hátrányt dolgoztak le a második félidőben a lőrinciek, s így már hét pontja van a csapatnak.


Rosszul kezdődött, s ugyanígy folytatódott az első félidő a csapatunk számára. Semmi sem sikerült. A támadásaink erőtlenek, elképzelés nélküliek voltak, jószerivel semmi veszélyt nem jelentettek az orosházi kapura. Ezzel ellentétben a vendégeknek minden bejött, jószerivel minden akciójuk után a PLER hálójába került a labda. Percek alatt négygólos előnyt szerzett az alföldi csapat, amelyre csupán eggyel tudott válaszolni az ezúttal fekete-fehérben játszó kerületi csapat. Hiába volt a lelkes és hangos szurkolás, alig-alig jelentett veszélyt a kapura Hutvágner István együttese. Sokakban, joggal vetődhetett fel a korábbi találkozó, a Cegléd elleni, amikor ugyancsak hazai pályán, a Lőrinci Sportcsarnokban szenvedett súlyos vereséget az együttes.

Nem is volt csodálkoznivaló azon, hogy amikor négygólos (15-11) vendégelőnnyel vonult az öltözőbe a csapat, a legtöbben nem látták az esélyét annak, hogy feláll, s kikászálódik a gödörből a PLER.

Mindenki tévedett, mert bő tíz perc elég volt ahhoz, hogy Hutvágner fiai magukhoz térjenek. Egy új, más gárda játszotta végig a második harminc percet. Olyan, amelyik bizonyosságot tett arról, hogy helye van az első osztályban, olyan, amelyiknek tartása és akarata van, s olyan, amelyik bebizonyította: nem lehet kézlegyintéssel elintézni őt.

A lendületes és eredményes kezdés pillanatok alatt két gólt eredményezett, amitől a mieink szárnyakat kaptak, az Orosháza pedig szembesült azzal, hogy ellenfél is van a pályán… Ahogy ilyenkor lenni szokott, a lőrincieknek minden sikerült. Gól gólt követett, s amikor a félidő közepe táján döntetlent állt az eredményjelzőn, érezni lehetett, hogy ezt a meccset meg is lehet nyerni.
Így is történt, mert a lendület a végjátékra sem fogyott el, ami azt eredményezte, hogy a Hutvágner-csapat kétgólos győzelmet (28-26) aratott. Ez jót tett a pontjainak is (már hét van), s jót a Cegléd ellen megtépázott önbizalomnak is.

Nem véletlenül járt örömtáncot az együttes a végét jelző bírói sípszó után. Joggal ünnepeltek a játékosok, joggal tapsolta meg őket a közönség, mert bravúrt hajtottak végre a srácok. Ezt a formát és önbizalmat kell átmenteni a jövő szombati, Gyöngyös elleni idegenbeli találkozóra is, s akkor akár már el is feledhetik a Cegléd elleni kisiklást.

Érthetően boldog volt Hutvágner István is: Éreztem az első félidőben, még bennünk volt a múlt heti sokk. Azonban a második félidőre „felállították magukat” a srácok, nagy-nagy akarattal játszottak. Gratulálok nekik, mély szakadékból sikerült felállniuk.
PLER-Budapest –Orosháza 28-26 (11-15). 

 bp18.hu, Róth Ferenc
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva