PLER-vereség – még szorosabb folytatás következik

Szerző • 2015-02-13 • Hírek, Sport PLER-vereség – még szorosabb folytatás következik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1341

Nem sikerült az alapszakasz utolsó mérkőzésén begyűjtenünk a pontokat a Balmazújváros ellen, így a tabella vége vészes közelségbe került a rájátszás előtt.

A PLER sokat készült erre a találkozóra, talán túlzottan rá is görcsöltünk a meccsre. Egyik kulcsjátékosunkat már az asztal mellett elveszítettük: Laurencz Szabolcs felfüggesztett eltiltása játékosként ugyanis a Balmazújváros elleni meccs előtt, edzői feljelentése miatt életbe lépett, így rutinos játékosunk nem léphetett pályára a szerdai összecsapáson, miképp a rájátszás első meccsét is a lelátón kénytelen tölteni – olvasható a csapat hivatalos weblapján.

pler01_bent

Már a találkozó előtt megvolt tehát a seb a csapaton, ami sajnálatos módon a 4. percben felszakadt – lövés közben ugyanis Bali lökte meg Leimetert a levegőben, s a rossz érkezés következtében átlövőnk a folytatásban már nem tudta vállalni a játékot, hiánya pedig meglátszott a csapaton.

Leimeter ominózus lövése azonban a szerencsétlen aktus előtt a hálóban landolt – ezzel a góllal zárkózott fel a PLER a 2-0-s Balmaz-vezetést követően. Jobban kezdte ugyanis a találkozót a vendég csapat, hamar vezetésre tettek szert Mekaru révén, ami jó időre megadta a lendületüket.

Gyene büntetőjével 2-2-re egyenlítettünk a 6. percben, ám ezután jött egy hatperces rövidzárlat, ami alatt három góllal el tudott lépni az ellenfél (2-5). Nem is igazán a három kapott góllal volt a problémánk, hanem azzal, hogy nem tudtuk viszonozni: támadásaink erőtlennek hatottak az igen kemény újvárosi fallal szemben.

Erről Gyene is tudna talán még mesélni, aki közelebbről megismerte az egyik játékos könyökét – no, nem önszántából. Hogy akárcsak Leimeter sérülése, a szélsőnkkel szemben elkövetett szabálytalanság is megtorlás nélkül maradt, azért volt bosszantó igazán, mert később, a második félidőben Keményt piros lappal állították ki egy félrecsúszott faultért. Igaz, valóban nem volt szép jelenet, de nem csak a következetlenség hiányában érintette rosszul a csapatot: egyre rövidebb lett a kispadunk általa.

pler02_bent

Hogy ne szaladjunk azonban ennyire előre, említsük meg, hogy már az elég gólszegény első félidő során kiegyenlítettünk. Ehhez nagy szükség volt Kránitz védéseire, hogy hat percre meg tudjuk állítani a Balmaz támadását, s hogy Gyene 5-5-re egalizálja az eredményt a 16. percben.

A fordítás azonban elmaradt, miután kettős emberhátrányban találtuk magunkat a 18. percben. Pedig Kránitz ezalatt egy ziccert is megfogott, ám az áttörés nem volt benne a folytatásban: 8-8-ig tartotta magát a PLER, hogy azután Mekaru büntetőjével kétgólos előny tudatában forduljon a vendégcsapat a második etapra.

Ám az áhított fordulópont a maradék harminc percben sem érkezett meg, sőt, a félidő elején egyre nagyobb különbségbe csúsztunk. Öt góllal vezetett már az ellenfél, mikor Hutvágner István kikérte második idejét – s ha nem is azonnal, de meghozta az eredményt a fejmosás. Edzőnk forgatta csapatát több felállásban is, s végül a Mikitákban találta meg az átütő erőt: Matej gólja átlendítette holtponton a PLER-t, amely Jakub góljaival megkezdhette a felzárkózást a félidő derekán.

pler03_bent

Kétszer öt percen át gólképtelenné tettük Bali Ricsiéket, mialatt apránként ledolgoztuk a hátrányunkat, s az 51. percben már 20-21-et mutatott az eredményjelző. Hiába volt azonban impozánsabb a differencia, a vezetést végig a kezében tartó Balmazújváros így is lélektani fölénnyel vágott neki az utolsó tíz percnek. Bár Kránitz remekül hárította Mekaru büntetőjét, az átlövő duplájával ismét el tudott lépni az ellenfél hárommal (20-23).

Auth és Bak is fontos gólt szerzett (22-23), hogy az utolsó percre megmaradjon a matematikai esély a pontszerzésünkre, az utolsó támadásunk azonban időntúli szabaddobásba fulladt. S hogy a csodák nem ismétlődnek oly könnyen, bizonyítja, hogy Jakub Mikita szabaddobása az újvárosi falban végül elakadt – ez azonban apró momentum volt abban a játszmában, amiben végül egy góllal alulmaradt a PLER szerdán.

PLER-Budapest – Kőnig-Trade Balmazújváros 22-23 (8-10)
Férfi NB I, 22. Forduló – 2015. Február 11., szerda:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Horváth, Marton

PLER: Tóth M., Kránitz (kapusok) – Bak 4, Kemény, Gyene 6, Kocsi 1, Tóth P. 2, Leimeter 1, Stranigg, Rédai, Auth 1, Vízler, Sinkovits, J. Mikita 5, M. Mikita 2, Kucher. Edző: Hutvágner István.

Balmazújváros: Oláh Z., Knezevic (kapusok) – Mekaru 10, Temesvári, Dzono, Korsós 2, Balázs, Dioris 3, Kovácech, Bali 6, Vranac 1, Hajdu T., Curuvija, Horváth D. 1, Dolic, István. Edző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
Kizárás: Kemény László

Mestermérleg

Hutvágner István: „Sajnáljuk ezt az itthon elveszített két pontot, de ma ehhez a mérkőzéshez kevesen voltunk. Az egyetlen balkezes lövőnk három percet tudott játszani, sajnos nem tudtuk megoldani a pótlását. Volt egy nagyon rossz szériánk, ami után hiába kapaszkodtunk, nem tudtuk utolérni a Balmazújvárost. Nagy baj nincs, még két csapat van mögöttünk, előttünk pedig egy teljes rájátszás.

Füzesi Ferenc: „Két teljesen egyforma csapat játszott egymással, nagyszerű küzdelemben. Mi jobban kihasználtuk a lehetőségeinket, átlövő-játékunk kiegyensúlyozottabb volt, hála Bali Ricsinek és Mekarunak. Ennek köszönhetően védelmünkben is nagyobb önbizalommal tudtunk játszani. Látszott, hogy a PLER nagyon jól felkészült belőlünk, ezért volt ilyen ideges a mérkőzés, mi erre a játékra gondoltunk a mérkőzés előtti napokban. Legfontosabb, hogy ez a győzelem önbizalmat adhat nekünk a rájátszásra.“

plerbudapest.hu, Bayer Tamara

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva