Polgármesteri fogadóóra összefoglaló – július 21.

Szerző • 2014-07-27 • Család, Csatornázás, Egészség, Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Könnyű, Közbiztonság, Közélet, Közlekedés, Pályázat, Polgármester, Sport, Zöld környezet Polgármesteri fogadóóra összefoglaló – július 21. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2624

Ughy Attila, a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere rendszeres fogadóórát tart facebook oldalán. A lakosoknak itt lehetőségük van feltenni online kérdéseiket, felvethetik javaslataikat. Az alábbi kérdések és gondolatok merültek fel a kerületet életét érintően az ötödik, július 21-én megtartott online fogadóórán.

Tisztelt Polgármester Úr! Engedje meg, hogy kérdés helyett elismerésemet fogalmazzam meg a tovabb 18 magazinoldal létrejötte kacsán, amely igenis elnyerte a tetszésemet.. Ugyanis könnyebb hangvételű, praktikus , közérthető és szerencsére minden egy helyen megtalálható. Köszönöm.” – írta Kis Antal

10552432_727545207301603_4067202968397883805_n

Újra adódott csatornázással kapcsolatos kérdés is. Bognár Ferenc pozitívumnak és nagy dolognak nevezte a csatornázás megvalósulását, de érdeklődött meddig kell még várni például a Törvény utcai útburkolat helyrehozatalára, az aszfaltozásra. A válasz, hogy meg kell várni a teljes vízkör elkészültét a nyomáspróbával, és utána tudja a csatornázási művek átvenni a munkát a kivitelezőtől. Ezt követőn indulhat a a helyreállítás, amely ugyan több helyen már elkezdődött, de jellemzően augusztus végén indul.

Kolozsné Váczi Magdolna és Ko Sziszi a járdafelújítás kapcsán kérdezett. A polgármester elmondta, a Podhorszky utcában ebben az évben a legrosszabb, 68–72. sz. közötti szakasz és a Szálfa utcában a 13-15. sz. közötti járda is már elkészült. A felújításokat a csatornázási munkálatok után folytatják. Győrvári Éva És Laci is megnyugtató választ kapott a Havanna utca 45-49. szám közötti járdaszakasz „úszómedencévé” alakulásával kapcsolatban, ugyanis amint a városgazdától megérkezik az információ, a hiba kijavításra kerül.

Dalnoki László az utcai alkoholfogyasztás körülményeiről és szabályozásáról kérdezte a polgármester, mivel az éjjel-nappal működő italdiszkontok előtt a kocsmai zárórát követően zavaró italozás indul meg. Mint megtudtuk, a kerületnek törvényben adott jogkörénél fogva kell eljárnia, a rendelet betartása pedig rendőrségi és közterület felügyelői hatáskor.

Füge Anna aggodalmát fejezte ki egy hír hallatán, miszerint a Béke tér felújítását követően a környék parkolása fizetőssé válik. A polgármester egyértelmű és megnyugtató választ adott, hogy a hír HAMIS – ahogy sok más információ valóságtartalma is, ami a hírt terjesztő újságban szerepel.

A nagycsaládosok lakhatási ügyében kérdezett Müllerné Pór Katalin, aki szerint a kerületben látható rengeteg üres ingatlant szociális rendszerben kellene felajánlani a rászorulóknak. Ughy Attila köszönte az észrevételt, de az önkormányzat kizárólag csak a saját tulajdonában lévő ingatlanokkal tud gazdálkodni. Ezek pályázat során kerülnek elbírálásra egy kilenc fős bizottság által, akik a mérlegelésnél természetesen figyelembe veszik a nagycsaládosok érdekeit is. Az említett házak viszont – valószínű – nem önkormányzati tulajdonban vannak.

Lendvai Lilla felvetette, ha már új baseball pályát adtak át a kerületben, akkor van-e lehetőség, hogy a baseball is az ingyenes kerületi Lendületbe Hozzuk! sportok közé kerüljön. A polgármester jó ötletnek tartja, és nem zárja ki a későbbi együttműködést, de jelenleg az országos baseball szövetség és a Pirosak Baseball SE üzemeltetésében van a pálya (www.reds-baseball.hu).

Nagy sikert aratott az idősek számára az önkormányzat által indított, heteken át zajló ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat. Tímár Ferenc az eredményekről érdeklődött Ughy Attilánál, aki örömteli válasszal szolgálhatott. Összesen több mint 1500-an vettek részt a programon, ami nagy szám, ezért más helyszíneken és más célcsoportoknak is szerveznek majd a jövőben ingyenes szűréseket.

Sándorffy Aliz egy közlekedési problémára hívta fel a figyelmet. Nevezetesen, hogy az Alacskán lévő Tölgy utcában nagyon agresszívek az autósok, a járdákat elfoglalják, és kiszorítják az itt lakó gyalogosokat! Plusz egy fekvőrendőr kiépítés is jó lenne, mert az autók még kanyarodva is nagy sebességgel közlekednek. A polgármester közös megoldást szorgalmaz, és mivel az önkormányzatnak csak javaslattételi joga van, felveszik a kapcsolatot a fővárosi közútkezelővel és a rendőrséggel. Bognár Ferenc is több rendőri jelenlétet illetve a forgalom ellenőrzését illetve a gyorshajtók sebesség-ellenőrzését kérte az Imrei útra és a Lőrinci útra vonatkozóan, a lakosok nyugalmának biztosítása érdekében. Ughy Attila közölte, hogy még a nyáron teljesítik a kérést, és a rendőrséggel együttműködve ellenőrzik az ajánlott főutakat.

Ertinger Tibor a kerületben telepített ívó kutakra tett javaslatot, például a Kossuth téren. Ughy Attila válaszában elmondta, hogy a Kossuth tér felújítása már július 28-án indul is a közmű-kiváltásokkal és – rekonstrukciókkal. Illetve megtudtuk azt is, hogy Régi Piactéren a szelektív hulladékgyűjtők mellé sokszor kommunális hulladék is kerül. Ezek viszont hamarosan eltűnnek, és a házhoz menő hulladékgyűjtés oldja majd meg az utcai szemetelés problémáját. Egy másik megoldandó feladat is felmerült a hulladékok ügyében, Somogyiné Németh Éva jelezte, hogy az utcájukba az aszfaltozás miatt nem jutott be a szemetes, így azóta is ott állnak és büdösödnek a kukák. Ughy Attila azonnal szólt az illetékeseknek, mert elmondása szerint ez nem fordulhat elő. Sőt, ha bárkinek hasonló problémája lenne azonnal jelezze az FKF honlapján.

Ughy Attila polgármester a beígért meglepetést is megosztotta a fogadóóra után facebook oldalán;

“Kedves Kerületiek! Nagyon köszönöm, hogy az ötödik ONLINE FOGADÓÓRÁN is jelen voltak. Remélem – ahogy máskor is… – most is tudtam segíteni, és hasznosnak találták a közvetlen kapcsolatot. Tegyék ezt máskor is. És most a meglepetés… Beköltözött a kertembe négy “májusi” fekete kismacska…, és ezért Rudolf, az én régi cimborám (a First Cat) márcsak kétnaponta jár haza sértődötten fél deci tejet lefetyelni… Nem szeretném, ha a barátságunk tönkremenne, ezért most felhívást teszek: segítsenek nekem és a kóbor kis kölökcicáknak. A négy gézengúz gondos gazdira vár, így, aki szeretné befogadni őket, kérem, jelezze!!! Remélem, hamar megtalálják az új gazdijukat!”

1907750_727585550630902_4527274857734010790_n

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva