Összefoglaló a polgármesteri Facebook-fogadóóráról; június 23.

Szerző • 2014-06-26 • Csatornázás, Egészség, Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Közbiztonság, Közélet, Közlekedés, Kultúra, Művészet, Pályázat, Polgármester, Sport, Zöld környezet Összefoglaló a polgármesteri Facebook-fogadóóráról; június 23. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2206

Ughy Attila, Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármestere rendszeres fogadóórát tart facebook-oldalán, ahol online válaszol a lakosok kérdéseire, és reagál a kerületet érintő felvetésekre, javaslatokra. Az alábbi kerületet érintő legújabb kérdések és gondolatok a negyedik, június 23-ai online fogadóórán érkeztek.

Ughy Attila első körben az elmaradt, illetve a többeket érintő járdafelújítási program és a csatornázás tárgykörében válaszolt.

Homolay Gábor a Darányi Ignác utcából jelezte, hogy a járdájuk eső esetén nem vezeti el a vizet. Polgármester úr válaszában megnyugtatást adott, hogy a Városgazdával már megtörtént az egyezetés, valamint a terepbejárás is: a probléma megoldása folyamatban van.

IMG_4723

Árva-Bognár Ivett kérdésére, miszerint a Szepes utcában várható-e úttest-aszfaltozás a csatornázást követően, az a válasz érkezett, hogy meg kell várni a csatornázási projekt végét, illetve a szükséges technológiai várakozási időt. A teljes szélességi úthelyreállítási folyamatok augusztus második felében indulnak meg.

IMG_3853

Ughy Attila Andrássy Lászlótól is megértést kért, és hangsúlyozta, hogy a kivitelezőktől szervezettséget és fegyelmet várnak el, és számtalan fórumon kérik, hogy tartsák tiszteletben a kerületi mindennapokat. Ugyanakkor “egy év alatt építeni 90 km csatornát, ez a művelet értelemszerűen felfordulással jár”.

Tímár Ferenc a határidőkről érdeklődött. A csatornázási munkálatok hivatalos határideje következő év június 30., ezzel ellentétben azonban a vártnál gyorsabban haladnak a munkálatok, így év végéig már 95%-os készültségbe kerülhet a csatornázási projekt. Az átadás-átvétel folyamatosan zajlik, ugyanakkor a házi rákötésekre még hónapokat kell majd várni.

4518_0

Nagy-Bárány Klára a részletes járdafelújítási programról, utcaszakaszok megnevezéséről és időpontokról is érdeklődött. A válaszból megtudtuk, hogy a járdafelújítás részleteiről a 06-30-549-69-22 ügyfélszolgálati számon lehet tájékoztatást kapni. Illetve a csatornázási munkák megkezdése előtt 5 nappal kötelező a lakosság tájékoztatása.

A pontos csatornázási munkakezdésekről pedig az ingyenesen hívható 06 80 205 412 számon lehet érdeklődni.

Group-on-children-on-grass

Más típusú fejlesztések is szóba kerültek.

Fajta Betti szorgalmazta a Lakatos Lakótelep Gölle utcánál található játszótér homokozójának felújítását, amelyre azt a választ kapta, hogy szeptember végéig a kérés teljesülni fog mert a fejlesztés szerepel a programban. Felvetődött a Büdi-tó rehabilitációja is, amelyre szintén pozitív válasz érkezett. Ugyanis az idei évre tervezett legnagyobb környezetvédelmi beruházás az Erőmű-tó, vagyis a “Büdi-tó” rekultivációja.

Az önkormányzat 15,4 millió forintot különített el a mederkotrás utáni tereprendezésre és a kapcsolódó fejlesztésekre. A beruházás során egy 106 méter hosszú és 53 méter széles tó alakul ki. A több mint 5500 négyzetméteres tófelület látványa a tavat körbefogó térkő járdáról esténként villanyfénynél is megcsodálható lesz. Még idén megvalósul.

732_1

Bordás Erika kérdése okán megtudtuk, hogy a Robogó óvoda fejlesztése és felújítása szintén várható ebben az évben. A csoportszoba-festés, ajtócsere, valamint új rámpa (illetve a régiek felújítása) építése is szerepel az intézmény-felújítási tervben.

Szóba került Sági Zoltán által a Béke téri felújítása is. Ughy Attila közölte a BKK még készíti a terveket, és folyamatos egyeztetések vannak, de amint megérkezik, nyilvánosságra hozzák a terveket.

„Talán egyet tolmácsolok ezúton. A gépkocsi parkolók a terv szerint teljes zárt beton(kő)felületet kapnak. Egy polgártársunk szerint a “zöldebb”gyeprácsos megoldás jobb lenne, ugyan azt a célt szolgálva. Zöldebb ,környezetbarátabb.” – tette hozzá Sági Zoltán.

cicloruta

Bognár Adrienn új kerékpárutak építéséről érdeklődött, hivatkozva, hogy egyre többen bringáznak a munkahelyükre. A válaszban minden bringás jó hírt kapott, hiszen a Béke téri felújítás céljai között is szerepel a kerékpárutak összekapcsolása, a közintézmények könnyebb elérése. Az Üllői út a kiemelt forgalma miatt, kerékpárút vezetésére nem preferált helyszín, de vizsgálják annak lehetőségét hol lehet még építeni kerékpárutakat. Szerencse, hogy a kertváros révén sok „zöld út” áll rendelkezésre.

Krausz János a Hősök terei játszótér kapcsán fogalmazott meg aggályokat, mivel a kerítés a kertkivitelezési munkáknak és a földelhordásnak köszönhetően sokat veszített stabilitásából. Ughy Attila eképpen reagált az információra:

„Kedves János! Köszönöm, hogy újra jelentkeztek, mert ez tényleg fontos és megoldandó feladat. Mérgemben az előbb felhívtam az illetékest, és abban maradtunk, hogy a Városgazda Zrt. munkatársai felkeresik a helyszínt. Kérem, ha fejlemény van az ügyben – jelentkezzen!”

solarpanels

Kolarovszki Tamás a Havanna közbiztonsága kapcsán kapott információt, hogy a közeljövőben éjszakai razzia-sorozatot tartanak majd a rendőrök, így fokozva a közbiztonságot.

A kutyákat póráz nélkül sétáltató lakosokról is szó esett, mivel Kiss Nándor nehezményezte, sokszor nem tud nyugalomban sétálni az utcán. A válaszból kiderül, hogy a póráz használata kötelező, és mindenhol felhívják a figyelmet rá. A közterület-felügyelet pedig szabálysértés esetén büntet.

csivava

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva