Összefoglaló a polgármesteri Facebook-fogadóóráról; június 05.

Szerző • 2014-06-07 • Család, Csatornázás, Egészség, Egyéb, EU, Fejlesztések, Közbiztonság, Közélet, Közlekedés, Polgármester, Sport, Zöld környezetHozzászólások (0)2296

Ughy Attila, a XVIII. kerület Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármestere rendszeres fogadóórát tart facebook-oldalán, ahol online válaszol a lakosok kérdéseire, illetve reagál a kerületet érintő felvetésekre, javaslatokra. A harmadik online fogadóórára június 5-én került sor – újabb izgalmas és érdekes kérdésekkel, válaszokkal.

Tímár Sára nem kérdéssel, inkább véleménnyel kezdte a fogadóórát, amelyet szó szerint idézünk: „Az új szlogen a Tovább 18 nagyon el van találva, mivel azt üzeni számomra, hogy a fejlődés nem állhat meg tovább kell haladni az eddigi úton és nem térhetünk vissza abba a múltba, amit 2010-ben végérvényesen lezártunk. Ez a kerület 2010 után számunkra fiatalok számára is élhetőbbé vált, biztosítottak a sportolási lehetőségek, a tartalmas kulturális programok vagy éppen a szórakozási lehetőségek. Köszönöm, hogy értünk is dolgoznak és amit csak tudnak megtesznek.”

Csuja Ani felvetése okán szinte „nyomozás” indult a Kolozsvári utcai padokat illetően. A lakosok egy része akarja a padokat, a másik része nem. Ughy Attila szerint a lakóknak azért kell egységes álláspontra jutni, mert jelenleg tucatnyi aláírás kérte a padok eltüntetését.

Pataki Zoltán az Alacskai út és a Ganz Ábrahám utca közlekedési ügyében írt felvetéseket, miszerint a kamionok és teherautók egyre több gondot okoznak, és a 3,5t súlykorlátozó tábla sincs kint a Lőrinc felőli oldalon. Ughy Attila elmondása szerint az egész XVIII. kerület 3,5t tiltó zónában helyezkedik el – pár kivételtől eltekintve – ezért van csak a zónahatárokon tábla. A szabálysértők ellen pedig a rendőrségnek kell fellépni, amelynek vizsgálatát szorgalmazni fogja, és egyeztetett időpontban szívesen kilátogat a helyszínre is.

Marton Judit a Baross utca és a Fiatalság utcai részről kérdezett, ahol sokszor a piszok és a zaj miatt nem tudnak a lakók ablakot nyitni. A polgármester elmondta, hogy a körforgalom engedélyeztetése már folyamatban van, így még idén elindulhat a csomópont átépítése, és ezzel együtt a park felújítása is. Ez gyógyír lehet a problémákra.

Kovács Zsolt a az Iglo és Gömör utca csatornázás utáni burkolat helyrehozataláról és ütemezéséről kérdezett. Válaszul elmondták, az önkormányzat 600 millió forintot különített el a csatornázással érintett területek aszfaltozására. Az útfelújítási ütemterv szerint haladnak a munkálatok, de először a legrosszabb állapotban lévők kapnak új burkolatot. Aztán a többi. Az úthelyreállítás nagyobb volumenben augusztusban indul.

Kádár András kérdésére, miszerint miért nem lehet Pestszentimrén vonaljegyet venni, Ughy Attila elmondta, hogy fontos problémának érzik, és a BKK felé jelezték is az igényt, így a tervek szerint BKK-pont is létesülhet a területen.

Háziorvosi ellátás kérdésében is elindult a párbeszéd. Nádori Ferenc a Szent Lőrinc (volt KISZ) lakótelep fogorvosi rendelésével kapcslatban kérdezett. Szabad orvosválasztás jogán kifogásolta, hogy nem mehet a helyi rendelőbe, és a messzebbi SZTK-fogászatra kell járnia. Ughy Attila elmondta: egy szakorvos áthelyezésével változott a rendszer, de természetesen van lehetőség a körzethatárok újrarajzolásának, csak meg kell fogalmazni a kérést Dr. Lévai István alpolgármesternek.

Zbronkó Tamás a rendszeres Nemes utcai éjszakai gyorshajtásokat, illetve a Béke tér közlekedési szabálysértéseit jelezte a polgármesternek.  Ennek okán Pestszentimrén a rendőrség egyre több mérést végez, és a jelzett utcák pedig fokozott figyelem alá kerülnek a jövőben. Ughy Attila továbbá hangsúlyozta, fontosak az ehhez hasonló lakossági bejelentések, így a jövőben is jelezzék a hasonló problémákat.

A Lakatos-lakótelep Pingvin játszótere pedig új világítást kapott. Tímár Sára kérdése, hogy más játszótereken is lesznek-e fejlesztések a polgármester egyértelmű igennel válaszolt, és közölte, hogy a Pingvin játszótér a lakóközösség igénye szerint, önkormányzati finanszírozásból valósult meg, és ha erre más játszótereken is lesz igény, akkor nem lesz akadálya a fejlesztésnek.

Végezetül egy vb-párbeszéd:

Kelemen Imre: Kedves Attila! Mikortól lesz EB-sátor a kerületben?

Ughy Attila: Kedves Imre! Ha lesz EB, azaz két év múlva, már ha a focira gondol. Amennyiben a vébére gondolt; a sátort a Régi Piactéren építjük fel – június 12-től mindennap ott leszünk, Hajrá németek!

Kelemen Imre: Bocsánat a foci vb-re gondoltam és elnézést a figyelmetlenségemért. Csak tudja így a munka után picit fáradt vagyok.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva