A könyvtárban is remekül sikerülhet a vakáció

Szerző • 2014-06-21 • Hírek, Könnyű, Kultúra, Művészet, Szórakozás A könyvtárban is remekül sikerülhet a vakáció bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1404

A kerületi nyári szünidős kínálatban számos kiállítás, foglalkozás várja a lakosokat. Így ha elmarad a strandolás, a borús vagy szomorkás időben is találunk vidám, mosolygós elfoglaltságokat… Például a könyvtárban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XVIII. kerületi Lőrinci Nagykönyvtára nyáron is remek kikapcsolódási lehetőségekkel várja az értékes időtöltés szerelmeseit.

A Gyerekkönyvtár program immár 25 éve kiemelt feladatának tekinti a gyerekekkel való foglalkozást; az olvasás iránti igényük felkeltését, olvasási kultúrájuk fejlesztését. A könyvtár megújított gyermekrészlege külön térben fogadja a játszani és rajzolni szándékozó kisgyerekek, és külön az olvasni, művelődni vágyókat. A polcokon 9 ezer izgalmas és érdekes könyv, lapozgatók, mesék és versek fogadják a látogatókat.

000020009_olgi.jpg.jpg_orig

Idén a Társasjáték Klub sokféle régi és új társasjátékkal vár minden beiratkozott olvasót. Míg a kisebbek a Rumini: A küldetés; Appenzell sajtvára vagy a Labirintus, a Találd ki! társasjátékokkal játszhatnak, addig a  nagyobbaknak a Sortivity, a Qwirkle, az Abalone, a Tabu, az Aranyásók, a Nincs kegyelem, a Honfoglaló szolgálhat remek játékként. A foglalkozásokat július és augusztus hónapban, keddenként, 10-12 óra között lehet látogatni.

000020012_dscf2598.jpg.jpg_orig

Idén sem marad el a Kézműves Szerda.

Ugyanis minden szerdán 17-től 19 óráig kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Lőrinci Nagykönyvtár. A foglalkozások ingyenesek, a könyvtárba beiratkozott olvasók vehetnek részt rajtuk.  Az alábbi napokon a következő tematikus foglalkozások látogathatóak:

2014. július 2. Honfoglalás

2014. július 9. István király kora

2014. július 16. Lovagkor

2014. július 23. Középkori vásári portékák

2014. július 30. Mátyás király udvara

2014. augusztus 6. Gumilap figurák

2014. augusztus 13. Gyöngyfűzés

000020010_gyongy1.jpg.jpg_orig

További programként a gyerekek képzeletbeli utazást tehetnek a magyar középkorba, amelyhez kapcsolódóan a könyvtár munkatársai témába vágó könyveket is ajánlanak. A vállalkozó kedvűk különböző tárgyakat is készíthetnek. A felnőttek sem maradnak ki a jóból, hiszen augusztus 1-ig megtekinthető Huller Ágoston képzőművész „Töredék gondolatok” című kiállítása. A fotóművészet iránt érdeklődők a szünet utolsó hónapjában Klösz György budapesti fotográfiáit csodálhatják meg.

kalvin3

Hogy ne maradjon le semmiről, folyamatosan figyelje a könyvtár honlapját, ajánlatait!

Lőrinci Nagykönyvtár – 1183 Budapest, Thököly út 5.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva