Racskó Fruzsina duplázott: újabb világbajnoki arany!

Szerző • 2016-07-31 • Hírek, Sport Racskó Fruzsina duplázott: újabb világbajnoki arany! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3373

Kerületünk kajakosa a Minszkben zajló ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon a szombati versenynapon tökéletesen kezdett: k-4 500 méteres számban világbajnoki aranyat szerzett. Fruzsina július 31-én, vasárnap sem adta alább és Gazsó Alida Dórával párban a k-2-es döntőben is a dobogó legmagasabb fokára állhattak. Gratulálunk!

Ahogy arról beszámoltunk már korábban a junioroknál Fruzsina (nyitóképünkön jobbra) az 500 méteres női kajaknégyes versenyén lett világbajnok Pupp Noémi, Gazsó Alida Dóra és Homonnai Luca társaságában.

A második döntős versenynapon, július 31-én Gazsó Alida Dórával párban is sikerült aranyat szereznie kerületünk büszkeségének. A lányok a k-2 500 méteres fináléjában nagyon szoros versenyben előzték meg a dán és a lengyel hajót, mindössze 2 tized másodperccel hamarabb, 01.49.435-ös idővel sikerült célba érniük a második dánok előtt (alábbi képünkön a célba érkezés).

raqcsko_befuto

Magyarország összesen 10 világbajnoki aranyérmet és 25 dobogós helyezést gyűjtött a hétvégén, ennyit még egyetlen ország sem szerzett egy világverseny alatt kajak-kenuban – a Magyar Kajak-kenu Szövetség összefoglalóját ide kattintva olvashatják!

Még egyszer szívből gratulálunk Fruzsinának és az egész magyar csapatnak!

Fotók: Facebook/Racskó Márk

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva