Radnóti öröksége

Szerző • 2014-12-10 • Hírek, Kultúra, Oktatás Radnóti öröksége bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1320

Különleges könyvekkel és folyóiratokkal gazdagodott a Karinthy gimnázium könyvtárának állománya. Egy civil felajánlást követően több tucat irodalmi, képzőművészeti és társadalomtudományi kötet talált méltó helyre.

Zarándy Zoltán európai parlamenti tanácsadó és a 18. ker oktatási (OKSIB) bizottság LMP-s tagja felajánlásának és a Karinthy Frigyes Gimnázium Studium Alapítvány támogatásának köszönhetően, Radnóti Miklós költő irodalmi hagyatékának közel 60 kiadványa került a Karinthy Frigyes Gimnáziumba. A hagyaték gondozásba vételét december 2-án, zenés-irodalmi műsorral ünnepelték.

Clipboard09

– Radnóti Miklós költő a magyar irodalom egyik meghatározó alakja, aki nem csak esztétikai, de etikai értelemben is fontos műveket hagyott ránk. Felesége és múzsája, Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni, a költő halála után közel 70 éven át élt a közszerepléstől távol, özvegyként. Gyarmati Fanni a Radnóti-hagyaték legkitartóbb gondozója és őrzője, végül 2014 őszén, életének 102. évében hunyt el. Ezt követően a közös hagyaték darabjai antikváriumokba és aukciókra kerültek, amiből a gimnázium alapítványával összefogva sikerült több könyvet és folyóiratot felvásárolnunk – mondta Zarándy Zoltán.
Clipboard10

Az eseményen a vendégeket Hutai László, a Karinthy gimnázium igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy Zarándy Zoltán hozzájárulásával a hagyaték egy részének az őrzőjévé válhatott az iskola. A műsor során Radnóti Miklós halálának 70. évfordulójáról is megemlékeztek. Tamás Benedek a Kosbor Együttes tagja megzenésített verseket adott elő.

bp18.hu, Csernai Mariann
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva