Rajzok és versek a környezetünkért

Szerző • 2015-01-31 • Hírek, Oktatás, Zöld környezet Rajzok és versek a környezetünkért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1972

A XVIII. kerület jelenét és elképzelt jövőjét mutatták be azok a rajzok, versek, illetve egyéb pályaművek, amelyeket a környezetvédelem témakörében kiírt pályázatra készítettek el a pestszentlőrinc-pestszentimrei diákok.

Az általános iskolák felső tagozatosai számára meghirdetett „Ilyennek látom kerületünket 2100-ban” című rajzpályázaton 80 alkotásból választották ki a díjazottakat.

darus02_bent

Hangulatos versek születtek a „Legzöldebb kerületben élek” címmel kiírt pályázatra, és nívós fotók készültek a „Megszépül a Büdi-tó” témakörben is. Utóbbira a legtöbb pályamű a tóhoz közeli Eötvös Loránd Általános Iskolából érkezett, és a legszínvonalasabb tabló is az iskola Ökoaktivista Szakkör diákjainak munkáját dicséri.

A „Légkör figyelő pályázat” célja a különleges meteorológiai képződmények (pl. szivárvány, érdekes alakú, színű, felhő) rögzítése volt. A beküldött munkák a www.zold18.hu valamint a www.idojaras.hu oldalra is felkerültek.
Az „Alkoss hulladékból” kézműves pályázatra szelektíven gyűjtött hulladékból készült használati, vagy dísztárgyakat, esetleg ékszereket vártak a szervezők.

darus03_bent

A pályázatok január 29-i díjátadóján a Darus utcai Általános Iskola diákjai adtak műsort a Rózsa Művelődési Házban, ahol a pályaművekből egy kis kiállítás is készült.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva