Reflexiók – La Biennale di Venezia

Szerző • 2016-01-26 • Hírek, Művészet Reflexiók – La Biennale di Venezia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva993

A kerületi művészek által a velencei képzőművészeti biennále ihletésére készített alkotásokból nyílt kiállítás a Kondor Béla Közösségi Házban a magyar kultúra napján, január 22-én.

Velence, a lagúnák városa kétévente ad otthont a világ legismertebb, legrangosabb képzőművészeti seregszemléjének. A múlt ősszel a XVIII. kerületi művészek, illetve művészpedagógusok ismét ellátogattak a velencei biennáléra, akik az ott szerzett élményeiket, benyomásaikat fogalmazták meg a maguk művészi eszközeivel.

A kiállítás megnyitóján megjelenő vendégeket olaszos hangulat fogadta. Aláfestésként régi olasz slágerek szóltak, a bejárat fölött, a magasban a sikátorok hangulatát idézve egy kötélre „száradó” ruhákat, kissé lejjebb egy másikra élményfotókat csíptettek fel. Egy bokszban kivetített turistafotókban mélyülhetnek el a látogatók. Természetesen nem hiányoznak a velencei ihletésű művészi alkotások sem…

kondor01_bent

A vendégeket Császár Bíró Lilla, a közösségi ház vezetője üdvözölte, majd Kucsák László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, amelyben elhangzott, hogy a tanulmányúton pályázat útján lehetett részt venni. Ezt a kerületi önkormányzat közművelődési és sportközalapítványa hirdette meg azoknak a vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusoknak, közművelődési szakembereknek, képző- és iparművészeknek, akik eredményesen építhetik be a tevékenységükbe a kortárs művészet legjelentősebb seregszemléjén szerzett ismereteket. A nyertes művészeknek vállalniuk kellett, hogy kiállítják a tanulmányút nyomán születő alkotásaikat, és beszámolót írnak a biennále hatásáról a művészetükre.

kondor02_bent

Miután P. Szabó Ernő művészettörténész megnyitotta a tárlatot, levetítették Magyar József festőművész filmjét a velencei seregszemléről. Ezt követően Galgóczy Zoltán alpolgármester megemlékezett a Himnusz születéséről, azaz a magyar kultúra napjáról.

A Reflexiók című kiállítást Varga Ferenc médiaművész, a közművelődési és sportközalapítvány tagja, a velencei program szervezője rendezte. Az ünnepi műsorban Draskóczi Zoltán gitár- és Kozma Ádám hegedűművész, Genetheim Richárd előadóművész, a BorFolk zenekar, valamint a Tébláb Művészeti Iskola növendékei működtek közre.
A kiállítás február 10-ig tekinthető meg.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva